Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
10. 8. 2015,
14.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rolls-royce Ekskluzivni Avtomoto Elvis Presley John Lennon glasba

Ponedeljek, 10. 8. 2015, 14.43

8 let

Ekskluzivna koncertna dvorana na kolesih v čast kraljev rokenrola

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rolls-Royce je predstavil različico wraitha "Inspired by Music", navdahnjenega z glasbo. Bit te različice je izjemna zvočna izkušnja avdiosistema, ki so ga najboljši inženirji razvijali dve leti.

Leta 1961 je v salon vstopil Elvis Presley osebno …

O tem, da je Rolls-Royce pač najbolj zaželen avtomobilski zvezdnik kraljevskega kova, ne gre izgubljati besed. Številni slavni in uspešni ljudje so pač svoje dosežke kronali prav z njim. Imeti svojega rollsa tudi na tisti najvišji glasbeni sceni pač nedvomno pomeni veliko. Kako zelo je Rolls-Royce vpet v življenje slavnih, priča tudi njegova burna zgodovina z največjimi imeni rokenrola.

Januarja 1961 je ob svoji strmo vzpenjajoči se slavi v Rolls-Royceov salon na Beverly Hillsu vstopil kdo drug kot kralj, Elvis Presley osebno. Svojo petletno filmsko pogodbo in izjemne uspehe na glasbeni sceni je seveda kronal tako, da je naročil phantoma V.

Kralj je pač potreboval kočijo, primerno svojemu statusu. Od tistega dne je Rolls-Royce postal sinonim za uspeh tudi na glasbeni sceni, med največjimi imeni zvezdnikov rokenrola.

"Ti svinja! Kako si drzneš to narediti Rolls-Royceu?"

Med drugim je v zavetju svojega kraljevskega avtomobilskega prestiža užival samosvoj John Lennon. Ta se je za phantoma V odločil štiri leta pozneje kot Elvis, avtomobil pa naj bi ga popolnoma prevzel. Zato ga je začel unikatno opremljati po svojem okusu. Vanj je dal namestiti prenosni hladilnik, televizijo, gramofon, snemalnik in si kot prvi v Angliji omislil popolnoma zatemnjena stekla.

Udobje vožnje naj bi Lennona celo tako prevzelo, da je dal odstraniti zadnje sedeže in namesto njih namestiti dvojno posteljo. Biti avtomobil muhastih zvezdnikov pa vselej ni najlažje, saj je skupno življenje zaznamovano tudi s prenekaterimi bizarnimi odločitvami. Lennon na primer ni bil zadovoljen z barvo karoserije, zato je svojega phantoma poslal na umetniško preobrazbo k nizozemskemu umetniku.

Ta je avto odel v psihedelične vzorce v slogu sejemskih prikolic. Nekateri pa so njegovo početje razumeli kot skrunjenje kraljevske znamke. Lennon je menda večkrat povedal zgodbo o neki ženski, ki je zapeljala za njim in nanj kričala: ''Ti svinja! Kako si drzneš to narediti Rolls-Royceu?''

Veliko bolj nenavadna pa je zgodba, ki je pravzaprav že prava urbana legenda z nešteto različnimi interpretacijami, o plavajočem rollsu bobnarja skupine The Who Keitha Moona.

Ta je na svoj 21. rojstni dan poskrbel za senzacijo in zgražanje, ko je rolls-roycea zapeljal v plavalni bazen hotela Holiday Inn v Flint Michiganu.

Duhove buri predvsem vzrok te nesreče: uradno naj bi bila sicer kriva Keithova nepozornost. Po zabavi naj bi ob vrnitvi pozabil potegniti ročno zavoro, rolls pa je zato zdrsnil po privozu in zaplaval v bazenu. Obstajajo seveda tudi druge teorije, kako in zakaj je Keith svojega ljubljenega rollsa ''vozil po bazenu''.

Ne spreglejte