Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
22. 9. 2011,
21.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Potovalni Avtomoto

Četrtek, 22. 9. 2011, 21.24

7 let, 12 mesecev

9. slovenski festival kampinga in karavaninga

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Organizatorji so na slovenski salon bivalnih vozi in kampiranja, ki kljub razmeroma skromni površini še vedno velja za največjega v jugovzhodni Evropi, pripeljali tudi nekatere najbolj vroče novosti …

Razstavljenih več kot 120 avtodomov, bivalnih prikolic in mobilnih hišic

Glavni organizator Primož Longyka sicer priznava, da so tudi ta, največji in edini tovrstni slovenski salon zajele lovke recesije, kar se pozna na kvadraturi razstavnih površin in številu razstavljavcev, a hkrati dodaja, da jim je na Gospodarsko razstavišče kljub vsemu uspelo pripeljati več kot 120 avtodomov, bivalnih prikolic in mobilnih hišic. Tudi sami smo se prepričali, da je nabor razstavljavcev in njihovih produktov še vedno dovolj pester in zanimiv, da bo morebitni družinski izlet v prestolnico vse prej kot dolgočasen.

Ekspedicijska vozila, 7-tonski premium bivalnik, šotorske prikolice …

Dejstvo je, da je na salonu mogoče videti praktično vse segmente in cenovne razrede iz te branže, med drugim tudi razkošni avtodom enega izmed najprestižnejših evropskih proizvajalcev, nemškega Morela. Tu so še ekspedicijska vozila, pa lepo število različnih mobilnih hišic, šotorske prikolice in bogat spremljevalni program s številnimi nagradnimi igrami. Skratka za vsakega nekaj, predvsem pa prijetna paša za oči in dovolj iztočnic za počitniška sanjarjenja. Če pa so v igri resni nakupi, se na Gospodarskem razstavišču tokrat velja ustaviti zaradi popustov, individualnih dogovorov in tudi razmeroma dobre ponudbe rabljenih vozil, predvsem prikolic.

Karavaning izziv: spretnostna vožnja prikolice, opremljene z movers pripomočki

Na zunanjih površinah se bodo obiskovalci vsak dan lahko preizkusili v atraktivni spretnostni preizkušnji – vožnji bivalne prikolice med stožci s pomočjo električnih moversov in daljinskega upravljalnika. Pet najhitrejših in najspretnejših bo tudi nagrajenih.

Svetovni zvezdi: integrirec adria supersonic in bivalna prikolica hobby serije premium

Na festivalu si je mogoče ogledati tudi dve najbolj vroči svetovni karavaning novosti, ki sta bili prvič predstavljeni na največjem evropskem tovrstnem salonu v Düsseldorfu konec avgusta. To sta integrirani avtodom adria supersonic in bivalna prikolica hobby serije premium. Na bogatem razstavnem prostoru slovenskega karavaning velikana Adrie Mobil iz Novega mesta pa si je mogoče poleg novega integrirca ogledati še druge novosti sezone 2012, med katerimi gre izpostaviti "crossover" model avtodoma matrix supreme in pestro paleto bivalnih prikolic, med katerimi je tudi prenovljena serija action. Poleg ponudbe dolenjskega podjetja si pozornost obiskovalcev nedvomno zasluži izjemno kakovostna serija c-line avtodomov nemškega Carthaga, ki prav tako nastajajo v Sloveniji, v Carthagovi tovarni v Prekmurju.

Dovolj mobilnih tlorisov za "pavšaliste" …

Ker vedno več kamp "pavšalistov" bivalne prikolice zamenjuje s prostornejšimi mobilnimi hišicami, je na domačem salonu na ogled postavljenih precej lahkih počitniških objektov. Najcelovitejšo ponudbo mobilnih hišic pod blagovnima znamkama Sun Roller in Adria Home znova predstavlja Adria Mobil. Prvič sta se ji pridružila še dva domača razstavljavca: trebanjski Rem in novinec M Mobil iz Dobove, svojo napredno modularno bivalno enoto pa tokrat predstavlja tudi podjetje Riko hiše, ki sicer velja za ponudnika kakovostnih montažnih hiš iz masivnega lesa.

Naj kopališče in kamp sezone 2011

Na sejmu bodo podelili tudi nagrade za naj kopališče 2011 in novo nagrado naj kamp 2011, v sklopu katere so slovenski ljubitelji kampiranja in karavaninga izbirali najboljše slovenske in hrvaške kampe v devetih kategorijah.

Ne spreglejte