Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
11.47

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

2

Natisni članek

gorenjska avtocesta požar

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 11.47

4 leta, 7 mesecev

Na mariborski avtocesti trčila avtobus in osebno vozilo, ena oseba umrla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

2

gorenjska avtocesta | Avtocesta je zaprta med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod. Za osebna vozila je obvoz mogoč po regionalni cesti. | Foto DARS

Avtocesta je zaprta med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod. Za osebna vozila je obvoz mogoč po regionalni cesti.

Foto: DARS

V popoldanskih urah se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Pernica–Lenart, v kateri sta bila udeležena avtobus in osebni avtomobil. Kot so sporočili s policijske uprave Maribor, je ena oseba v nesreči umrla. Nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti, kjer so trčila štiri vozila, nihče izmed udeležencev ni bil poškodovan.

Kot so sporočili s policijske uprave Maribor, so policiste kmalu po 15. uri obvestili, da se je na regionalni cesti Pernica–Lenart pri izvozu z avtoceste A5 (Maribor–Lendava), Lenart v Slovenskih goricah, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena avtobus in osebni avtomobil. V nesreči je ena oseba umrla.

Policisti trenutno opravljajo ogled kraja nesreče pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru. Pri ogledu bo navzoča, kot so še sporočili z uprave, tudi dežurna okrožna državna tožilka.

Na štajerski avtocesti trčila štiri vozila

Prometna nesreča se je zgodila tudi na štajerski avtocesti pri priključku Domžale v smeri Celja. V nesreči so bila udeležena štiri vozila, nihče izmed udeležencev pa ni bil poškodovan, so sporočili s policijske uprave Ljubljana. Pripetila se je, ker je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega izključevanja iz avtoceste trčil v zadnje vozilo v koloni, ki je na izvozu nastala zaradi razmer v prometu. 

Vozilo udeleženca je odbilo naprej, tam pa je trčilo še v eno vozilo, ki se je nato zaletelo v vozilo pred seboj. 

Policisti so 40-letnemu povzročitelju nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,66 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, odredili so mu tudi strokovni pregled. Policisti še naprej nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O ugotovitvah bodo obvestili okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, so še sporočili s policijske uprave. 

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je nastal daljši zastoj, promet poteka samo po voznem pasu. Policisti zato svetujejo, da vozniki upoštevate obvestila upravljavca ceste o zaporah in spremljate prometne informacije. 

Goreče vozilo so pogasili

Goreče vozilo, zaradi katerega je bila zaprta gorenjska avtocesta med priključkoma Jesenice vzhod in Jesenice zahod proti Karavankam, so pogasili, zato je zaprt le še vozni pas, promet pa poteka po enem pasu, a ostaja daljši zastoj. Kot so sporočili s policije, je zagorel kombi, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan.

gorenjska avtocesta | Foto: DARS/zajem zaslona Foto: DARS/zajem zaslona

Zaradi prometne nesreče je na pomurski avtocesti pred razcepom Dragučova oviran promet proti Mariboru in Šentilju.

Ponekod po Sloveniji so zastoji tovornih vozil, in sicer na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji v dolžini enega kilometra, prav tako je nastal kilometer dolg zastoj na štajerski avtocesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji zaradi mejne kontrole na avstrijski strani.

Stanje na cestah:

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Jelšane, Gruškovje ter Obrežje, kjer osebna vozila na Jelšanah za vstop v državo čakajo do 30 minut, tovorna pa več kot dve uri.

Mejni prehodi:

 

Ne spreglejte