SiolNET. Avtomoto Promet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za prekoračitev hitrosti v EU različne denarne kazni

1

termometer

Na evropskih avtocestah in regionalnih cestah veljajo različne omejitve hitrosti in tako tudi različne kazni za prekršek.

Za prekoračitev hitrosti za več kot 50 kilometrov na uro morajo prehitri vozniki plačati od 80 do več kot 2900 evrov kazni. "Najdražje" so Avstrija, Norveška, Francija in Velika Britanija Najvišje kazni za prehitre voznike imajo med drugim Avstrija, Norveška, Francija in Velika Britanija. Kdor v Franciji ali na Norveškem dovoljeno hitrost prekorači za 50 km/h ali več, mora plačati 1.500 evrov globe, v Veliki Britaniji pa se kazni gibljejo od 2.900 evrov naprej. Za enak prekršek morajo vozniki v Avstriji odšteti do 2.180 evrov.

Kazni so najnižje na Irskem in Poljskem Najnižje so globe na Irskem, kjer prekoračitev hitrosti za 50 km/h kaznovana enako kot prekoračitev za 20 km/h (najmanj 80 evrov), ter na Poljskem, kjer so prehitri vozniki kaznovani z globo najmanj 100 evrov.

Prav tako lahko voznike drago stanejo tudi manjši prekrški. Za prekoračitev hitrosti za 20 km/h morajo vozniki največ plačati v naslednjih državah: na Norveškem (najmanj 465 evrov), na Švedskem (najmanj 270 evrov), na Danskem (med 65 in 270 evrov), v Italiji (najmanj 160 evrov) in v Švici (najmanj 140 evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin