Verižno trčenje v Kanadi kot opozorilo pred sneženjem v Sloveniji #video

Na avtocesti pri Ontariu v Kanadi je na zasneženi cesti in ob zmanjšani vidljivosti verižno trčilo več deset avtomobilov. Napovedano sneženje in slabše razmere lahko prinesejo podobno nevarnost tudi na ceste v Sloveniji.

[video: 61545 / ]

Zimske razmere na cestah od voznikov zahtevajo še precej več pazljivosti in previdnosti kot v običajnem vremenu. Pred slabim letom se je zaradi zmanjšane vidljivosti in neprilagojene hitrosti oziroma varnostne razdalje na primorski avtocesti zgodilo hudo verižno trčenje, v katerem so štiri ljudje umrli.

Nepazljivost enega voznika povzroči verižno reakcijo

Kako malo je potrebno za obsežno verižno trčenje, dokazuje tudi posnetek s kanadske avtoceste. Več kot minuto so se avtomobili na avtocesti brez težav ustavljali na repu stoječe kolone, nato pa je zdrs enega izmed vozil povzročil verižno reakcijo in trčenje več deset vozil. Kljub hudim trkom v nesreči ni umrl nihče, nekaj lažje poškodovanih potnikov pa so prepeljali v bolnišnico.

Pri nastanku stoječe kolone svetujemo takojšen vklop vseh štirih smernikov, predvsem v primeru snega ali celo poledenelega cestišča pa je treba misliti na podaljšano zavorno pot in s tem večjo varnostno razdaljo oziroma zmanjšano hitrost.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano