Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
17. 7. 2017,
5.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

promet promet omejitev hitrosti Vodice

Ponedeljek, 17. 7. 2017, 5.30

6 let, 6 mesecev

Promet v Vodicah: Zaslon vozniku reče "hvala", policija pošlje globo za prehitro vožnjo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Prebivalci Vodic želijo varnejši promet skozi svoje mesto, zato so letos tam omejitev hitrosti znižali na 40 kilometrov na uro. Postavili so nove prometne znake, niso pa prilagodili opozorilnega zaslona za prekoračitev omejitve hitrosti. Ta se voznikom zahvaljuje še glede na predhodno omejitev 50 kilometrov na uro in jih lahko zavaja.

Skozi Vodice le še s 40 kilometri na uro. | Foto: Gregor Pavšič Skozi Vodice le še s 40 kilometri na uro. Foto: Gregor Pavšič Na Kamniški cesti skozi Vodice so letos spomladi omejitev hitrosti s 50 znižali na 40 kilometrov na uro. To je bil eden izmed ukrepov, s katerim želijo pristojni (občina, direkcija za infrastrukturo, policija …) izboljšati prometno varnost v tem mestu. 

Neskladje omejitve hitrosti in sporočil voznikom

Skozi Vodice poteka tranzitna cesta iz Kamnika, Most in Komende proti gorenjski avtocesti. Medtem ko so ob cesto postavili nove prometne znake z novo omejitvijo hitrosti, niso prilagodili delovanja dodatnega opozorilnega sistema za prekoračitev hitrosti.

Vozniku, ki pelje od 40 do 50 kilometrov na uro, se na zaslonu namreč še vedno izpiše zahvala za upoštevanje omejitve hitrosti. V resnici lahko voznik v istem trenutku hitrost na tem mestu že prekorači za deset  kilometrov na uro. Čeprav se šele na tem mestu zamenja omejitev hitrosti, lahko izpis zagotovo zavede manj pozornega voznika.

Bralec nas je opozoril, da je bil pred dobrim tednom na tem mestu postavljen tudi aktivni radar.

Pogled na prvo križišče v Vodicah pred spremenjeno prometno ureditvijo:

Domačini želijo obvoznico in prepoved vožnje skozi Vodice za težke tovornjake

Kamniška cesta skozi Vodice že dolgo jezi domačine. Polna je avtomobilov in težkih tovornjakov. Domačini želijo celo gradnjo obvoznice mimo mesta. Letos spomladi so na občini Vodice sprejeli več sklepov za izboljšanje prometne varnosti. Med njimi je že uveljavljeno znižanje omejitve hitrosti na 40 kilometrov na uro, ob tem pa tudi poostren nadzor prometa policistov iz Trzina.

Poleg obvoznice Vodice-Želodnik želijo domačini doseči tudi prepoved vožnje skozi Vodice (izjema bi bil lokalni dostop) za tovornjake z največjo skupno maso nad 7,5 tone.

Ne spreglejte