SiolNET. Avtomoto Promet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Promet bo povečan, a daljših zastojev danes ni pričakovati

4

termometer

Promet po državi za zdaj poteka razmeroma tekoče, zastoj je nastal le na gorenjski avtocesti v obeh smereh, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pa vozniki na prehod meje čakajo okoli pol ure.

Kot je pojasnil Mirko Žaren s Prometnoinformacijskega centra, bo proti večeru promet sicer povečan, a daljših zastojev ne pričakujejo.

Po podatkih Prometnoinformacijskega centra za državne ceste, obnovljenih okoli 12.30, je na gorenjski avtocesti nastal zastoj med Brezjami in Podtaborom v obeh smereh, zgoščen promet pa je na pomurski avtocesti pred priključkom Pince v smeri Madžarske ter na cesti od Šmarij proti Dragonji.

Čakalne dobe na mejnih prehodih Vozniki na prehod meje na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško za zdaj večinoma čakajo okoli pol ure. Na Dragonji je na vstop v državo treba čakati 20 minut, na izstop pa 45 minut. Na Gruškovju je tako za vstop v Slovenijo kot za izstop iz nje treba čakati 25 minut.

Promet je bolj tekoč

Promet je po besedah Mirka Žarna dokaj tekoč, ker je nedelja in ker je tudi vreme bolj muhasto. Poleg tega je največ Italijanov in Avstrijcev po njegovih besedah slovenske ceste zavzelo že v soboto. Prejšnjo nedeljo denimo večjih zastojev ni bilo, saj tudi nesreč ni bilo, je pojasnil.

Nekaj gneče je danes proti večeru pričakovati le na mejnih prehodih s Hrvaško pri vstopu v Slovenijo, na obalnih cestah in na cestah proti notranjosti države. Vendar pa se zaradi vremena nekateri vračajo že čez dan in ne čakajo na večer, ko se ponavadi odpravijo proti domu. Kot običajno pa bo nekaj gneče tudi na zožanju gorenjske avtoceste, je še napovedal Žaren.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin