Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 8. 2016,
9.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

promet promet Cesta zastoj zastoj

Sobota, 6. 8. 2016, 9.12

6 let, 6 mesecev

Na cestah še zastoji, pot proti Dragonji zaprli zaradi požara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
ljubljanska obvoznica, gneča | Foto Andreja Lončar

Foto: Andreja Lončar

Na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško in ob morju še prihaja do večjih zastojev v prometu. Požar, zaradi katerega je bila cesta med Koprom in Dragonjo nekaj časa celo zaprta, je pod nadzorom. Nov zastoj pa je zaradi prometne nesreče nastal na štajerski avtocesti pri Šentilju.

Promet na cesti Koper - Dragonja je pri Šmarjah še vedno oviran, na svoji spletni strani navaja prometno-informacijski center za državne ceste. Cesto so popoldne zaradi bližnjega požara začasno celo zaprli v obe smeri, vendar so gasilci požar medtem že obvladali in je pod nadzorom. V Gasilski brigadi Koper so tako za STA pojasnili, da je zgorelo 1,5 do dva hektarja gozdne površine, promet pa je še nekoliko oviran, vendar pretočen.

Medtem pa so zaradi prometne nesreče zaprli štajersko avtocesto med izvozom in uvozom Šentilj proti Mariboru, promet pa so preusmerili preko krožišča na regionalni cesti nazaj na avtocesto. Zastoj je dolg približno 700 metrov.

ljubljanska obvoznica, gneča | Foto: Andreja Lončar Foto: Andreja Lončar

Zastoji so še na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke. Tu je zastoj v smeri proti Avstriji dolg 10 kilometrov, za vstop v Slovenijo pa približno šest. Proti Avstriji predor občasno zapirajo zaradi avstrijske kontrole prometa. V prometno-informacijskem centru voznikom za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Lesce. Zastoji nastajajo tudi konca hitre ceste v Jagodju proti Sečovljam ter na relaciji Starod - mejni prehod Starod.

Čakalna doba na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države je najdaljša na Dragonji, in sicer uro in tri četrt. Na Sečovljah se čaka eno uro, na Sočergi 45 minut in Starodu 15 minut. Za vstop v Slovenijo se na Dragonji in Sečovljah čaka po uro in pol, na Sočergi 25 minut in Gruškovju 20 minut.

Ne spreglejte