SiolNET. Avtomoto Promet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pred in med prazniki pričakujejo povečan promet

3

termometer

Ker je danes zadnji šolski dan pred prvomajskimi počitnicami, hkrati pa se za mnoge že začenjajo prvomajski prazniki, je mogoče pričakovati povečan promet.

Povečan promet je mogoče pričakovati predvsem v smeri iz urbanih središč proti turističnim krajem in na mejnih prehodih. Med prazniki se nam obeta spremenljivo vreme, najtopleje pa bo v ponedeljek in torek.

V prometno-informacijskem centru pričakujejo najvišjo gostoto prometa danes, delno tudi v soboto in nedeljo ter ob koncu prihodnjega tedna, ko se bodo zaključevale šolske počitnice. Danes bo promet povečan predvsem v smeri iz urbanih središč proti turističnim krajem in na mejnih prehodih. Gost promet, le da v obratni smeri, je mogoče znova pričakovati 4. in 5. maja, delno tudi 2. maja.

Daljše kolone je mogoče pričakovati predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško Ker je Policijski sindikat Slovenije zaostril stavkovne aktivnosti na območju celotne države, je mogoče zastoje in daljše kolone pričakovati predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško. Trenutno sicer na mejnih prehodih ni večjih posebnosti.

Zaradi običajno gostejšega prometa med prazniki in tudi več prometnih nesreč policisti pozivajo k previdnosti. Hkrati voznikom svetujejo, naj ostanejo strpni in se zastojem ne poskušajo izogniti s kršenjem prometnih predpisov.

Policisti največ potnikov in vozil pričakujejo na mejnih prehodih Gruškovje, Obrežje, Metlika, Petrina, Jelšane, Starod, Sočerga in Dragonja ter na mejnem prehodu oziroma kontrolni točki Sečovlje. Potnikom zato svetujejo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov.

Posebej opozarjajo tudi na omejitve tovornega prometa. Omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 ton, namreč ob nedeljah, praznikih in dela prostih dnevih velja od 8. do 21. ure.

Večjo pozornost velja nameniti tudi pri dvigovanju denarja na bankomatih Vsem, ki se odpravljajo na daljši obisk ali dopust, pa policisti svetujejo, naj svoj dom zavarujejo pred vlomi. Vrednejše predmete naj shranijo na varno mesto in poskrbijo, da dom ne bo kazal znakov, da nikogar ni. Med prazniki, ko so denarne ustanove zaprte, velja večjo pozornost nameniti tudi pri dvigovanju denarja na bankomatih, poudarjajo policisti.

Ponedeljek in torek bosta sončna Konec tedna in med prvomajskimi prazniki se sicer obeta spremenljivo vreme. V soboto bo predvsem na zahodu pretežno oblačno s krajevnimi plohami, delno tudi v nedeljo. Ponedeljek in torek bosta sončna. Sledilo bo spremenljivo vreme, je povedal dežurni vremenoslovec Andrej Pečenko.

V soboto bo na vzhodu države dopoldne še dokaj sončno, drugod pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami, ki se bodo popoldne in zvečer prehodno razširile tudi proti vzhodu. V nedeljo bodo padavine slabele, najpozneje na zahodu, kjer bo tudi sicer največ padavin. Pihal bo jugozahodni veter, nekoliko hladneje bo.

V ponedeljek in del torka bo povečini jasno, v torek popoldne pa so možne krajevne plohe. Od srede naprej pa verjetno vse do konca naslednjega tedna je po Pečenkovih besedah pričakovati nestanovitno vreme z občasnimi padavinami, deloma tudi nevihtami.

Temperature bodo znova padle na okoli 20 stopinj Večje temperaturne ohladitve med prazniki ne bo, bo pa malo hladneje v soboto in nedeljo, okoli 20 stopinj. V ponedeljek in torek bo znova zelo toplo, temperature se bodo povzpele tudi nad 25 stopinj, nato pa bodo v dneh, ki bodo sledili, znova padle na okoli 20 stopinj.

V gorah je v soboto in nedeljo pričakovati oblačno in megleno vreme, pojavljale se bodo padavine, meja sneženja bo na okoli 2200 metrov. V ponedeljek in torek bo vreme boljše, od srede naprej pa je znova pričakovati pogostejše in obilnejše padavine.

Ob morju bo za odtenek lepše vreme kot v notranjosti. V soboto bo oblačno, pihalo bo. Popoldne lahko tudi zagrmi. V nedeljo popoldne se bo nebo v veliki meri zjasnilo, v ponedeljek in torek pa bo sončno. Od srede naprej bo tudi ob morju sledilo nestanovitno vreme.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin