SiolNET. Avtomoto Promet
3,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neverjetno, kakšno srečo je imela ta voznica

3,14

termometer

Ko je večja deska odletela s tovornjaka in priletela v avto za njim, je imela voznica veliko srečo. Deska bi jo lahko ob drugačnem razpletu tudi obglavila.

Primer s Floride v ZDA kaže na pomen ustreznega zavarovanja tovora na zadku vozil. Po podatkih študije ameriških institucij za varnost prometa je med letoma 2011 in 2014 na ameriških cestah zaradi nezavarovanega tovora umrlo 500 ljudi. V tem obdobju so zabeležili 200 tisoč tovrstnih nesreč, v katerih se je poškodovalo 39 tisoč ljudi.

Leteča deska na Floridi

V tokratnem primeru so bile poškodbe le lažje, bilo pa bi lahko veliko huje. S tovornjaka je odletela večja deska in pristala v vetrobranskem steklu avtomobila za njim. Zadela ga je pod kotom in se skozi steklo delno zarinila v notranjost vozila. To je najbrž rešilo življenje 35-letni voznici. Če bi deska priletela v vetrobransko steklo naravnost in se izmuznila stebričkoma A, bi lahko voznico tudi obglavila.

Policisti so voznika tovornjaka, ki je neustrezno zavaroval tovor, kaznovali. Voznica ni bila poškodovana in je tudi odklonila prevoz intervencijskih služb.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin