SiolNET. Avtomoto Promet
3,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zastoji proti Avstriji in na mejnih prehodih s Hrvaško

3,52

termometer

mejni prehod, Metlika
Foto: Jure Gregorčič

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je še vedno zastoj, zaradi avstrijskega mejnega nadzora občasno zapirajo predor. Kolona vozil je dolga šest kilometrov. Na prometno-informacijskem centru pa voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice-vzhod, Lipce. Daljše čakalne dobe so tudi na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško.

mejni prehod, Metlika Trendi Manjši mejni prehodi s Hrvaško, na katerih se lahko izognete gneči #video

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Sočerga, Starod, Podgorje, Jelšane, Vinica, Metlika, Slovenska vas, Obrežje, Gruškovje in Zavrč. Najdlje, več kot dve uri, je pri vstopu v državo treba čakati na Gruškovju in Starodu, na mejnih prehodih Sečovlje in Dragonja pa od ure do dveh. Pri izstopu iz države je najdaljša čakalna doba na Starodu, in sicer morajo vozniki za vstop v Hrvaško čakati do uro.

Na štajerski avtocesti je pred prehodom Šentilj proti Avstriji 4-kilometrski zastoj, zastoj je tudi na regionalni cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji. Prometnoinformacijski center o zastoju poroča še na cesti Tržič-Ljubelj pred predorom Ljubelj proti Avstriji, kjer je 1,5-kilometrska kolona vozil.

Gost promet z občasnimi zastoji je na primorski avtocesti med priključkoma Unec in Brezovica proti Ljubljani, potovalni čas se podaljša za približno 10 do 15 min, ter na cestah Bohinjska Bela-Bled ter Lucija-Strunjan-Izola.

Danes do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, na primorskih cestah pa do 22. ure.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Mira / 18.08.2019. ob 11:37 0 0

    Še teden dni, pa bo vsega konec. Vsi ti prispevki o gneči in zastojih so čisto pretiravanje. Vsako leto se zgodba ponovi in če malo pogledamo po drugih evropskih državah, ni nikjer nič drugače. V Nemčiji so sedemdeset kilometrske kolone, kar pa ne pomeni, da je zastoj. Pač se vozi počasneje in divjaki ne pridejo na svoj račun.

    0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin