SiolNET. Avtomoto Promet
1,99

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Zimska oprema v trenutnih razmerah obvezna tudi po 15. marcu

Prevrnjen avtomobil kaže na nevarnosti na cesti #foto

1,99

termometer

nesreča
Škofjeloški policisti so včeraj popoldan v Podlubniku obravnavali prevrnitev osebnega avtomobila. Voznika je zaradi neprilagojene hitrosti po trčenju v bankino, prometni znak ter hidrant in se prevrnil na streho. Vozilo je nevozno. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. "Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in večjo pozornost na prilagojeno hitrost, varnostno razdaljo ter pravilno vožnjo po cesti. Bodite pripeti in med vožnjo ne uporabljajte telefona," opozarjajo policisti. Foto: Policija

Nekatere dele Slovenije je ponoči in danes zjutraj pobelil sneg in tam morajo vozniki, čeprav smo že zakorakali v pomlad, poskrbeti za zimsko opremo.

"Ponekod po Sloveniji, predvsem v višje ležečih krajih, sneži. Na območjih, kjer se sneg oprijema vozišča, je obvezna zimska oprema," se glasi opozorilo prometnoinformacijskega centra (PIC).

Spodnje fotografije prikazujejo nekaj takih primerov. Snega na cesti sicer ni veliko, kvečjemu za vzorec, kar pa nevarnosti med vožnjo ne zmanjšuje. Čeprav smo že v obdobju, ko bi lahko zimske gume zamenjali za letne – vulkanizerji zaradi omejitev ob širjenju okužb s koronavirusom kot nenujna dejavnost ne delajo –, je danes na odsekih, kjer se je sneg oprijel cestišča, zimska oprema obvezna. To pomeni, da morate imeti gume z oznako M+S ali pa letne gume z ustrezno velikimi verigami.

Ste že zamenjali zimske gume z letnimi?

 • Da. 151 glasov
  18,26%
 • Ne. 622 glasov
  75,21%
 • Gum sploh ne bom zamenjal/-a. 54 glasov
  6,53%
Oddanih 827 glasov

Pobeljena cestišča: Trojane, Razdrto, Col ...

sneg cesta Foto: DRSI

sneg cesta Foto: DRSI

sneg cesta Foto: DRSI

sneg cesta Foto: DRSI

sneg cesta Foto: DRSI

sneg cesta Foto: DRSI

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin