SiolNET. Avtomoto Novice
1,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj OMV prodaja vse "bencinske" v Nemčiji?

1,71

termometer

OMV
Avstrijski OMV bo prodal vseh 287 bencinskih servisov v Nemčiji, ki je največji avtomobilski trg v Evropi. Foto: OMV

Avstrijski koncern OMV bo prodal vse svoje bencinske servise v Nemčiji, v prihodnje načrtujejo še več prodaje svoje lastnine in nižanje stroškov v skupni vrednosti 2,7 milijarde evrov.

gorivo bencinske črpalke Avtomoto Bencinski servisi: znani so ukrepi in omejitve
 

OMV ima v Nemčiji skupno 287 bencinskih servisov, največ jih je v južnem delu države. Zdaj iščejo kupce za celotno mrežo, s prilivom svežega denarja pa bodo krili nedavno veliko naložbo v petrokemičnem sektorju. OMV načrtuje do leta 2021 prodaje v višini dveh milijard evrov, za dodatnih 700 milijonov evrov bodo do leta 2025 optimizirali tudi stroške.

Postali bodo dobavitelj nekaterih osnovnih kemikalij

Avstrijski naftni koncern je nedavno povečal svoj lastniški delež v kemičnem koncernu Borealis s 36 na 75 odstotkov. Plačati so morali 4,2 milijarde evrov. Po navedbah koncerna bodo tako postali največji dobavitelj nekaterih osnovnih kemikalij. Generalni direktor Rainer Seele govori o "največji spremembi pri OMV" v smeri do podnebja prijaznejše prihodnosti.

Pri OMV niso razkrili vsote denarja, ki jih pričakujejo od prodaje zgolj bencinskih servisov. Prav tako še ni znano, ali so zanje že dobili kupce.

Prodaja bencinskih servisov na največjem avtomobilskem trgu v Evropi je nedvomno zanimiva poteza avstrijskega koncerna, ki lahko kaže tudi na spremembe prometne prihodnosti v naslednjem desetletju in odmik največjih prodajnih marž stran od klasične prodaje bencinskih in dizelskih goriv.

OMV je sicer že zdaj tudi med ustanovnimi partnerji projekta Ionity, ki po Evropi postavlja mreže super hitrih polnilnic za električne avtomobile.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin