SiolNET. Avtomoto Novice
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zagotovilo Madžarom: BMW bo gradil novo tovarno

0,11

termometer

Mercedes Kecskemet
Mercedes-Benz v Kecskemetu izdeluje svoje kompaktne avtomobile. Foto: Reuters

Mercedes-Benz je prestavil odločitev o podvojitvi proizvodnih kapacitet v tovarni v Kecskemetu na Madžarskem, BMW pa vztraja pri gradnji nove tovarne pri naših vzhodnih sosedih.

Mercedes tovarna Kecskemet Avtomoto Kako Madžari z Mercedesom blizu Slovenije gradijo zgodbo o uspehu #video

V ozadju odločitev je zaskrbljenost finančnikov pri avtomobilskih proizvajalcih, ki se v prihodnjih letih bojijo upada prodaje novih avtomobilov in s tem povečane zaloge vozil.

BMW bo tovarno gradil v Debrecenu. BMW bo tovarno gradil v Debrecenu. Foto: BMW Mnenja so bila interno deljena

BMW je madžarski vladi zagotovil, da zmanjšanje povpraševanja po novih avtomobilih ne bo ogrozilo gradnje njihove tovarne v Debrecenu. Z gradnjo tovarne, ki bo predvidoma izdelala 150 tisoč avtomobilov letno, bi morali začeti že letos in jo končati do leta 2023.

Mnenja o smotrnosti gradnje so bila domnevno med vodji proizvodnje in finančniki deljena, je poročal nemški poslovni časnik Handelsblatt.

Na drugi strani je koncern Daimler prestavil odločitev o podvojeni kapaciteti svoje že obstoječe tovarne kompaktnih avtomobilov v Kecskemetu, kjer želijo najprej optimizirati proizvodno mrežo.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • renata1 / 27.05.2019. ob 13:35 0 0

    Pri nas pa bodo razni zavaljeni pujsi, ki nikoli niso delali zopet zbirali svoje somišljenike in preprečevali razvoj države, posledično seveda še nova delovna mesta. Imen namenoma nisem navajala, saj vsi vemo kdo so tisti zavaljeni pujsi.

    0 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin