SiolNET. Avtomoto Novice
Vsebino omogoča Volvo Slovenija
  • Messenger
  • Messenger

Volvo XC60 nagovarja Slovence z avtomobilsko modo in vrhunskimi tehnologijami

Vsebino omogoča Volvo Slovenija

Razvoj odličnega avtomobila ni nikoli zares končan, je moto inženirjev Volva. Novi volvo XC60, ki združuje avtomobilsko modo z najbolj naprednimi tehnologijami in tako nadaljuje bistvo Volvovega izročila, že navdušuje tudi na slovenskih cestah.

Najnovejši model Volva je že pripeljal tudi v Slovenijo, kjer v svoji premierni ponudbi resnično ponuja veliko. Bogato opremljeni volvo XC60 D4 AWD momentum+ je na voljo že za slabih 47 tisoč evrov. Najnovejši model Volva je že pripeljal tudi v Slovenijo, kjer v svoji premierni ponudbi resnično ponuja veliko. Bogato opremljeni volvo XC60 D4 AWD momentum+ je na voljo že za slabih 47 tisoč evrov. Foto: Volvo

To je torej športni terenec, ki na cesti narekuje novo avtomobilsko modo, obenem pa postavlja nove varnostne temelje. To je torej športni terenec, ki na cesti narekuje novo avtomobilsko modo, obenem pa postavlja nove varnostne temelje. Foto: Jure Gregorčič

Narekovalec avtomobilske mode in novih standardov varnosti

Znamka Volvo si že od nekdaj prizadeva, da je pri razvoju avtomobilov najmanj korak pred konkurenco. To uspešno udejanja tudi z novim športnim terencem XC60, ki je bil v svoji predhodni generaciji eden najuspešnejših Volvovih modelov. Novi XC60 navdušuje s privlačno obliko, najnaprednejšo tehnologijo ter izjemno varnostjo na cesti, ki jo je Volvo dosegel z dodatnim razvojem pasivnih varnostnih sistemov za večjo prometno varnost. XC60 je torej športni terenec, ki na cesti narekuje avtomobilsko modo, obenem pa postavlja nove varnostne temelje.

Skoraj vsak tretji kupec Volvov izbere XC60, novi je že prispel tudi v Slovenijo

Novi XC60 v ponudbi Volva nadaljuje uspešno pot tega modela, ki je bil v zadnjih devetih letih najbolje prodajani srednje veliki športni terenec premium razreda v Evropi. V svoje roke ga je dobilo kar skoraj milijon voznikov, kar predstavlja približno 30 odstotkov Volvove prodaje.

Zdaj je ta najnovejši model Volva že pripeljal tudi v Slovenijo, kjer v svoji premierni ponudbi resnično ponuja veliko. Bogato opremljeni volvo XC60 D4 AWD momentum+  je na voljo že za slabih 47 tisoč evrov. To je seveda le ena izmed ponudb znamke Volvo v Sloveniji, ki svoje avtomobile ponuja tudi že od slabih 20 tisoč evrov naprej.

Popolno udobje in varnost tudi za potnike. Avtomobil v vsakem trenutku aktivno pazi nanje. Popolno udobje in varnost tudi za potnike. Avtomobil v vsakem trenutku aktivno pazi nanje. Foto: Volvo

Hibridni skelet karoserije: aluminij in jekla različnih trdot, tudi tista ultratrdna, sestavljajo varnostno celico za potnike. Hibridni skelet karoserije: aluminij in jekla različnih trdot, tudi tista ultratrdna, sestavljajo varnostno celico za potnike. Foto: Volvo

Motorna paleta: samo štirivaljni prisilno polnjeni motorji z razponom moči od 140 do 235 kilovatov. Vrh ponudbe bo predstavljal priključni hibrid T8 Twin Engine s 407 "konji" sistemske moči in 640 njutonmetri navora ter 45 kilometri električnega dometa. Motorna paleta: samo štirivaljni prisilno polnjeni motorji z razponom moči od 140 do 235 kilovatov. Vrh ponudbe bo predstavljal priključni hibrid T8 Twin Engine s 407 "konji" sistemske moči in 640 njutonmetri navora ter 45 kilometri električnega dometa. Foto: Volvo Osnovno načelo inženirjev Volva: razvoj se ne konča nikoli

Novi XC60 je tako primer avtomobila znamke Volvo, ki poudarja znamko kot sinonim moči in kakovosti. Volvovi avtomobili veljajo za najbolj varne na cesti. To je eden redkih avtomobilskih proizvajalcev, ki ima lastno ekipo za preučevanje prometnih nesreč.

Posledično je tehnologija plod neprestanih in natančnih preiskav, ki se dejansko nikoli ne končajo. Volvov "življenjski krog" (resnične nesreče – varnostne zahteve – razvoj izdelkov – testiranje – proizvodnja) zahteva, da inženirji tudi po predstavitvi avtomobila skrbno spremljajo vozilo, ga še naprej testirajo in nadgrajujejo tehnologijo za prihodnost.

Vsi volvi XC60 so serijsko opremljeni z elektronsko nadzorovanim štirikolesnim pogonom (AWD) in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Vsi volvi XC60 so serijsko opremljeni z elektronsko nadzorovanim štirikolesnim pogonom (AWD) in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Foto: Volvo

XC60 se zna izogniti oviri na cesti in čelnemu trčenju

Vsak volvo je zgodba zase, a trenutno pri tem razvoju najbolj izstopa prav XC60. Za voznika je po zaslugi zračnega vzmetenja zelo udoben, na cesti pa ostaja eleganten in zelo vpadljiv.

Osrednji poudarki se spet dotikajo varnostno-asistenčnih sistemov. Pri hitrostih od 50 do 100 kilometrov na uro zna ta avtomobil samodejno v delčku sekunde prevzeti nadzor nad vozilom in obvoziti oviro na cesti. V hitrostnem območju od 60 do 140 kilometrov na uro zna na podoben način preprečiti tudi čelno trčenje.

Avtomobil je v vsakem hipu pripravljen priskočiti na pomoč vozniku

Volvo je že z modelom XC90 na varnostnih testiranjih Euro NCAP postavil nove standarde, model XC60 pa te dosežke še nadgrajuje. To je zasluga usklajenega delovanja senzorjev, radarjev in kamer, ki v vsakem delčku sekunde skrbno spremljajo dogajanje okrog avtomobila, bedijo nad prometnimi tokovi in s tem pomagajo čutom voznika.

Ko tega premaga utrujenost, morda razmišljanje o vsakodnevnih opravkih ali pa mu odzivnost krade monotonost dolgotrajne vožnje, lahko v nenadni kritični situaciji avtomobil odreagira bistveno hitreje od voznika. Avto je tisti, ki je ne glede na uro, temperaturo in dolžino vožnje v vsakem hipu pripravljen za bliskovito akcijo reševanja življenja na cesti.

Vse to je posledica že omenjenega raziskovanja nesreč, od leta 1970 so jih analizirali več kot 43 tisoč. Volvovi inženirji znajo razumeti nevarne položaje in avtomobile naučiti "razmišljati", kako bo njegov voznik reagiral in kako lahko s pomočjo umetne inteligence na cesti rešijo novo življenje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin