Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
21. 6. 2023,
5.56

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

Natisni članek

volkswagen tiguan Volkswagen

Sreda, 21. 6. 2023, 5.56

10 mesecev, 2 tedna

Volkswagen

Volkswagnov vozniški prostor: marsikaj bo drugače #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58
Volkswagen tiguan | Pogled v voznikov prostor nove generacije volkswagen tiguana | Foto Volkswagen

Pogled v voznikov prostor nove generacije volkswagen tiguana

Foto: Volkswagen

Predsednik Volkswagna napoveduje boljšo ergonomijo voznikovega prostora pri naslednjih avtomobilih. Nekatere spremembe bo vpeljal tudi že novi tiguan.

Novo vrtljivo stikalo v notranjosti volkswagnov | Foto: Volkswagen Novo vrtljivo stikalo v notranjosti volkswagnov Foto: Volkswagen Volkswagen je predvsem z družino električnih avtomobilov ID vstopil v smer izrazitega minimalizma v notranjosti. Veliko kritik so si prislužili na račun slabših plastičnih materialov in tudi nekaterih rešitev, ne vezanih le na električne avtomobile, ki so motile voznike.

Takega pristopa je konec, je za britanski Autocar potrdil predsednik družbe Thomas Schäffer. Novi volkswagen tiguan na primer nima več na dotik občutljivih gumbov na volanskem obroču in neosvetljenih drsnikov na sredinski konzoli. Dobil je večji zaslon in nov vrtljiv gumb ob voznikovem sedežu, ki kljub še naprej izraziti digitalizaciji omogoča lažji dostop do nekaterih funkcij avtomobila.

Volkswagen tiguan
Avtomoto Volkswagen: kmalu novi tiguan, znani prvi podatki #foto

Predvidljivost, kje lahko pričakujemo določen gumb ali stikalo, je bila vselej adut Volkswagna

Schäffer je razkril temeljito analizo znotraj Volkswagna, ki se je osredotočila na vprašanja, kakšne gumbe si želijo njihovi kupci. Zadnjih nekaj let je zaradi že omenjenega nezadovoljstva povzročilo precej škode. Predsednik Volkswagna tako napoveduje reorganizacijo strukture notranjosti njihovih avtomobilov. Ko bodo dosegli želeno raven, je ne bodo več poskusno spreminjali in se igrali s potrpljenjem voznikov. Ti morajo vedeti, kje lahko pričakujejo posamezen gumb in stikalo, ta predvidljivost je bila vedno močan adut Volkswagnovih avtomobilov, trdi Schäffer.

Najbolj izrazit korak naprej z novim ID.2

Po tiguanu bo prenovo notranjosti dobil tudi golf, enako naslednja generacija passata. Schäffer največ sprememb nato napoveduje za naslednji električni model na osnovi koncepta ID.2all. Ta bo predvidoma z vidika voznikovega prostora prinesel izrazit odmik od preostalih vozil družine ID.  

 

Ne spreglejte