SiolNET. Avtomoto Novice
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen na Kitajskem

Visoke ambicije na Kitajskem: jih bodo uvažali tudi v Evropo?

0,18

termometer

Volkswagen ID 3 |  | Foto: Gregor Pavšič
Foto: Gregor Pavšič

Ralf Brandstaetter, izvršni predsednik Volkswagna za osebna vozila, je v intervjuju razkril, da bo lahko znamka na račun nove tovarne v kitajski provinci Anhui že prihodnje leto na Kitajskem proizvedla milijon električnih avtomobilov na leto.

Tovarno bo Volkswagen postavil skupaj s kitajskim proizvajalcem Jianghuai Automobile Co (JAC), ki ima svoj sedež v provinci Anhui. Na letni ravni bo Volkswagen lahko izdelal 300 tisoč avtomobilov, v drugih dveh tovarnah, ki jih imajo v deljeni uporabi z FAW in SAIC motor, bodo tako lahko na letni ravni izdelali milijon električnih avtomobilov.

Lani niso dosegli prodajnih ciljev

Volkswagen je na Kitajskem lani prodal 70.625 električnih modelov ID, kar je manj od sprva načrtovanega. Zaradi covid-19 in posledično številnih prekinitev v proizvodnji ter pomanjkanja čipov jim ni uspelo prodati med 80 in sto tisoč električnih avtomobilov. Kot je napovedal Stephan Wollenstein, vodja prodaje Volkswagna na Kitajskem, bi radi letos to številko podvojili, a le če proizvodnje ne bo omejevalo pomanjkanje polprevodnikov. Njegovo mesto bo sicer s 1. avgustom prevzel ravno Brandstaetter, ki bo predvsem poskusil pospešiti razvoj modelov v lokalnem okolju, kar naj bi na koncu imelo pozitiven učinek tudi na večjo prodajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin