Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
28. 2. 2013,
7.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Adria Mobil Potovalni Avtomoto

Četrtek, 28. 2. 2013, 7.42

8 let

V Adrii Mobil želijo čim prej sanirati nesrečo in kupcem zagotoviti pravočasne dostave

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko so velike količine snega v novomeškem karavaning velikanu podrle sončno elektrarno in pod njo še 243 za trg pripravljenih počitniških vozil, sta na vrsti sanacija in pospešena proizvodnja.

Vsa poškodovana vozila bodo obravnavana kot uničena

V Adrii Mobil so se odločili, da bodo vse poškodovane produkte v celoti obravnavali kot uničene, zato nobenega izmed 243 poškodovanih avtodomov in prikolic ne bodo popravljali.

Ti posledično ne bodo predmet kakršnekoli prodaje. V podjetju želijo čim prej sanirati nastalo škodo ter kupcem zagotoviti ustrezno in pravočasno dostave naročenih oziroma že prodanih počitniških vozil, ki so končala pod tonami snega in zverižene konstrukcije 11.000 kvadratnih metrov velike sončne elektrarne.

Naredili bodo vse, da bo nesreča čim manj vplivala na trg in poslovanje podjetja

Na svojih sodobnih proizvodnih linijah lahko Adria Mobil količino uničenih produktov spet naredi v dobrem tednu, a ta podvig zahteva kar precej usklajevanj in sodelovanja, so nam zaupali v Novem mestu in dodali, da nesreča verjetno ne bi smela pustiti velikega pečata v poslovnem rezultatu leta 2013:

"Nadomestne produkte bomo kupcem zagotavljali bodisi iz obstoječe zaloge novih produktov bodisi skozi proizvodnjo novih vozil. Pri tem bomo v dogovoru z dobavitelji in s povečano dinamiko proizvodnje kupcem zagotovili najkrajše mogoče dobavne roke. Vsem kupcem bodo v najkrajšem času zagotovljeni popolnoma novi produkti, kar bomo – kot že rečeno – zagotavljali s fleksibilnostjo proizvodnje, podporo dobaviteljev, ki so sodelovanje v največji mogoči meri že potrdili, in hitrejšim prerazporejanjem obstoječih zalog. Na temelju vseh navedenih aktivnosti, ki zahtevajo veliko angažiranja celotnega Adrijinega tima, pričakujemo, da bo vpliv teh dogodkov na trg in rezultat poslovanja minimalen."

Na strehi podjetja poklicni in prostovoljni gasilci

Med primarne cilje, ki so si jih po nesreči zadali v podjetju, pa seveda spada tudi čim prejšnja sanacija škode. Tako so že začeli odstranjevati nevarne ruševine in sneg. Zaradi zagotavljanja varnosti vseh zaposlenih so včeraj preventivno tudi zaustavili proizvodnjo:

"Glede na vremensko napoved za prihodnje dni smo se v družbi odločili, da iz preventivnih razlogov delo v proizvodnji 27. februarja 2013 ustavimo. Že od včeraj popoldne namreč poteka preventivno čiščenje tovarniške strehe oziroma odtokov na strehi proizvodnega obrata. Čiščenje opravljajo člani Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto in prostovoljnih gasilskih društev."

Ne spreglejte