Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
16. 5. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

5

Natisni članek

Volkswagen

Četrtek, 16. 5. 2019, 4.00

4 leta, 11 mesecev

Uradno: to bo notranjost novega VW golfa #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

5

Volkswagen golf 8 | Foto Volkswagen

Foto: Volkswagen

Volkswagen razkriva uradno skico notranjosti osme generacije volkswagen golfa. Ta napoveduje večjo digitalizacijo in preoblikovanje prestavne ročice samodejnega menjalnika.

Volkswagen bo novo generacijo golfa predstavil letos jeseni (izven avtomobilskega salona v Frankfurtu), prodajati pa ga bodo začeli šele prihodnjo pomlad. Kljub temu pa avtomobilski trg nestrpno pogleduje proti informacijam o avtomobilu, ki spada med najbolje prodajane v Evropi in je bil vselej tudi tehnološki "trendsetter" svojega razreda.

Notranjost novega golfa bo precej bolj minimalistična

Vodstvo podjetja je na letnem srečanju svojih delničarjev predstavilo skico notranjosti novega golfa. Iz nje je razvidno, da želijo (skoraj) združiti sredinski digitalni zaslon z digitalnimi merilniki na armaturni plošči. Pod njo so dokaj nizke odprtine za zračenje, te pa bodo ločili z nekaj gumbi. Vsaj na skici ni klasične sredinske konzole, temveč se na sredini (po vzoru nekaterih električnih avtomobilov) nahaja odprtina.

Volkswagen se bo očitno odrekel klasični prestavni ročici (pri samodejnem menjalniku) in novo stikalo se bo nahajalo poleg gumba električne ročne zavore. Med odlagalnimi površinami najdemo tudi prostor za brezžično polnjenje mobilnega telefona.

Skica osme generacije notranjosti VW golfa | Foto: Volkswagen Skica osme generacije notranjosti VW golfa Foto: Volkswagen

Takšen je golf v notranjosti danes. | Foto: Gregor Pavšič Takšen je golf v notranjosti danes. Foto: Gregor Pavšič

Zunanjost oblikovna evolucija, drugače bo pri pogonih

Na srečanju so razkrili tudi uradno skico zunanjosti golfa, ki potrjuje že večkrat napovedane elemente. Podobno kot pri polu bo golf dobil precej nizke žaromete in bolj izrazit pokrov motorja. Oblikovno bo golf predvsem evolucija sedme generacije, kar pa je že tradicionalna taktika Volkswagnovega koncerna.

Med pogoni bo novost 48-voltni blagi hibridni sistem, prav tako pa bo golf prvič na voljo tudi s priključno hibridnim pogonom. Ta bo omogočal do 80 kilometrov električnega dosega.

Ne spreglejte