Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
31. 3. 2021,
6.43

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Voltswagen Volkswagen

Sreda, 31. 3. 2021, 6.43

3 leta

Volkswagen v ZDA vendarle ne bo Voltswagen

Uradni "fake news": Volkswagen je očitno spet "lagal"

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Voltswagen | Volkswagen naj bi že danes potrdil, da je bil dva dni pred prvim aprilom vse skupaj uradni "fake news". | Foto Volkswagen

Volkswagen naj bi že danes potrdil, da je bil dva dni pred prvim aprilom vse skupaj uradni "fake news".

Foto: Volkswagen

Čeprav je Volkswagen včeraj že uradno potrdil, da bodo v ZDA svojo znamko avtomobilov preimenovali v Voltswagen, je bila očitno to prek uradnega "fake newsa" le njihova marketinška akcija.

Včeraj smo poročali, da bi se lahko Volkswagen v ZDA preimenoval v Voltswagen. Taka sprememba, ki so jo ameriški mediji napovedali po domnevno objavljenem (in nato izbrisanem) tiskovnem sporočilu, je bila v luči bližajočega se prvega aprila vsaj malo sumljiva. Toda še isti dan je Volkswagen v ZDA to novico uradno potrdil. Objavili so čisto pravo tiskovno sporočilo z vsemi izjavami nekaterih vodilnih predstavnikov družbe v ZDA, ki tam posluje od leta 1955.

Volkswagen ID.4
Avtomoto To ni šala: Volkswagen lahko postane Voltswagen

Zdaj poznamo tudi uradni "fake news" 

Zdaj postaja jasno, da je bil to nekakšen uradni "fake news". Čeprav je Volkswagen spremembo imena napovedal prek uradnega tiskovnega sporočila, so tega izbrisali in očitno je šlo za marketinško potezo. Objava naj bi bila mišljena za prvi april, a so jo v javnost posredovali dva dni pred tem. Nekaj let po dizelski aferi Dieselgate, s katero so Američanom že lagali in morali zato plačati nekaj deset milijard dolarjev kazni, so zdaj vse skupaj ponovili.

Domnevno zato, da bo javnost bolj ozaveščena o njihovih novih električnih avtomobilih. Nekaj takega, kar v avtomobilski industriji ne pomnimo, so si privoščili na dan, ko je konkurenčna Kia (in nekaj tednov prej sestrski Hyundai) pokazala izjemen električni avtomobil prihodnosti.

Včerajšnje uradno tiskovno sporočilo Volkswagna v ZDA in fotografija, ki je danes ni več mogoče prenesti:

Včerajšnje uradno tiskovno sporočilo Volkswagna v ZDA | Foto: Volkswagen Včerajšnje uradno tiskovno sporočilo Volkswagna v ZDA Foto: Volkswagen

Fotografija napisa, ki je danes ni več mogoče prenesti. | Foto: Volkswagen Fotografija napisa, ki je danes ni več mogoče prenesti. Foto: Volkswagen

Namensko zavajanje dva dni pred prvim aprilom?

Trije viri so Reutersu potrdili, da je bila objava uradnega sporočila le marketinška prevara. Enako je predstavnik Volkswagna v Nemčiji potrdil za časnik Wall Street Journal (WSJ). "Nikogar nismo želeli zavajati. Vse skupaj je marketinška poteza, da bi ljudje govorili o novem ID.4," je predstavnik Volkswagna povedal za WSJ. Volkswagen naj bi že danes spet uradno potrdil, da spremembe imena ne bo.

Takole so še včeraj komunicirali prek uradnega kanala na Twitterju. Prvi april, ko tudi v avtomobilski industriji redno vidimo različne "uradne" šale, bo sicer šele v četrtek.

Ne spreglejte