SiolNET. Avtomoto Novice
4,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Škoda octavia pro

To je škoda octavia, ki je v Evropi ne bo mogoče kupiti #foto

4,25

termometer

Škoda octavia pro |  | Foto: Škoda
Foto: Škoda

Škoda predstavlja prve podrobnosti nove izvedbe octavie, ki jo bodo ponudili le na Kitajskem. Izvedba z oznako pro bo dobila daljšo medosno razdaljo, več prostora za potnike na zadnji klopi in posledično se bo povečala tudi dolžina avtomobila.

Kitajska je še vedno največji avtomobilski trg in tudi za visokoserijske evropske znamke kot je Škoda je smiselno za Kitajce izdelovati posebne različice avtomobilov. Pristop je podoben kot pri premijskih znamkah. Pomembna je limuzinska karoserijska zasnova in več prostora na zadnji klopi.

Tako pri Škodi izdelujejo novo “kitajsko” različico octavie, ki velja v Evropi za najpomembnejši avtomobil češke znamke. Čeprav so za zdaj na voljo le skice, je navzven octavia za Kitajsko dobila nekaj oblikovalskih značilnosti octavie RS.

Škoda octavia pro | Foto: Škoda Foto: Škoda

Škoda octavia pro | Foto: Škoda Foto: Škoda Podaljšana različica octavie bo dobila več pomembnih centimetrov

Ključni pa bodo dimenzijski prirastki. Kitajska octavia bo 8,5 centimetra daljša in tako dolga 4,75 metra. Medosno razdaljo bodo podaljšali za 7,1 centimetra na 2,73 metra. Potniki na zadnji klopi bodo imeli dodatnih šest centimetrov prostora za kolena. Za vse predelave bodo poskrbli pri kitajski družbi SAIC, ki je kitajski partner koncerna Volkswagen.

Octavio bosta na Kitajskem predvidoma poganjala bencinska 1,4-litrski motor TSI in 1,2-litrski motor TSI, moč pa se bo na sprednji kolesi (štirikolesni pogon ne bo na voljo) prenašala prek ročnega šeststopenjskega ročnega ali sedemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Kot cenovno ugodno alternativo bo Škoda na Kitajskem ponujala tudi še octavio prejšnje generacije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin