SiolNET. Avtomoto Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je 627 lokacij današnjega policijskega merjenja hitrosti

10

termometer

Danes bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bo 244 policistov merilo hitrost. Skupno bodo prisotni na 627 različnih lokacijah.

radar | Foto: Matej Leskovšek Foto: Matej Leskovšek

Danes spet dan z zelo malo prekoračitvami hitrosti?

Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili dane, ko bo  tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Tega bodo organizirali že tretje leto zapored. Vozniki lahko na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.

"Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljamo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 odstotka voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 odstotkov prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad," sporočajo s slovenske policije, kjer bodo danes v akcijo poslali 244 policistov na 627 različnih lokacijah.

 | Foto: policija Foto: policija Nedavni primer: Za več kot 100 km/h prekoračil dovoljeno hitrost

Policisti Postaje prometne policije Maribor so predvčerajšnjim, 17. 4. 2017, v okviru poostrenih aktivnosti s področja hitrosti, na avtocesti Draženci – Slivnica opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida. Okoli 23.10 so ugotovili, da je 37-letni državljan Avstrije, voznik osebnega avtomobila audi A6 na razdalji 606 metrov vozil s povprečno hitrostjo 231,83 km/h.

Policisti so voznika ustavili in mu izdali plačilni nalog, s katerim so mu izrekli globo v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1533
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin