Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 3. 2018,
6.28

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Audi električna vozila Volkswagen

Petek, 16. 3. 2018, 6.28

6 let, 1 mesec

To bo novi audi, ki sledi uspehu Tesle #foto

Prepozno ali ne? Novi audi, ki sledi uspehu Tesle #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Audi se pospešeno pripravlja na novo obdobje, ki bo sodeč po konceptih in prvih študijah zelo zanimivo. Povpraševanje po modelu e-tron je veliko, zdaj pa so Nemci naznanili prihod še tretjega člana električne družine e-tron.

Študija e-tron GT, ki napoveduje novo štirivratno limuzino. | Foto: Audi Študija e-tron GT, ki napoveduje novo štirivratno limuzino. Foto: Audi

Nov, tretji član električne družine

Audi nadaljuje modelno ofenzivo električnih modelov. Že letos bo na ceste zapeljal e-tron quattro, leta 2020 pa se mu bo pridružil štirivratni električni GT. Nov model napoveduje prva skica, ki je povod za prihajajoči koncept. E-tron GT bo eleganten štirivratni kupe s športnimi geni, ki ga bodo izdelovali v Audijevem obratu Boellinger Hoefe. V obratu, ki so ga odprli leta 2014, Nemci trenutno izdelujejo športni R8. Ta naj bi po nekaterih neuradnih podatkih končal svojo pot.

Nov avtomobil je odgovor na električne limuzine, kot je Teslin model S, ki je lani prvič v Evropi prodajno prehitel mercedes-benz razred S, BMW serije 7 in audija A8.

Paradni konj znamke

Rupert Stadler, izvršni predsednik Audija, je potrdil, da se bo nova štirivratna limuzina zavihtela na vrh ponudbe in nosila ime paradnega konja znamke. Slonela bo na novi arhitekturi J1, ki si jo bodo delili s Porschejem mission E.

Stadler je obljubil, da bo Audi do leta 2025 predstavil 20 električnih modelov, od tega jih bo polovica povsem električnih.

Audi je že začel pobirati prednaročila z e-tron quattro. V Nemčiji morajo kupci zanj pripraviti vsaj 80 tisoč evrov. Cenovno je električni SUV nekoliko cenejši kot Teslina X 100D in P 100D, nekaj tisočakov pa je cenejši Jaguarjev i-pace. Audi namerava proizvodnjo zagnati poleti, ko bodo prvi primerki zapeljali iz obrata v Bruslju. Na Norveškem so zabeležili 3.700 rezervacij.

V drugi polovici leta bo na ceste zapeljal e-tron quattro. | Foto: Audi V drugi polovici leta bo na ceste zapeljal e-tron quattro. Foto: Audi

Jeseni prihodnje leto bo na ceste zapeljal električni volkswagen I.D. Kmalu bosta sledila še I.D. buzz in I.D. crozz. | Foto: Volkswagen Jeseni prihodnje leto bo na ceste zapeljal električni volkswagen I.D. Kmalu bosta sledila še I.D. buzz in I.D. crozz. Foto: Volkswagen

Ne spreglejte