SiolNET. Avtomoto Novice
Vsebino omogoča Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.
  • Messenger
  • Messenger

Test zimskih pnevmatik: kateri dve sta najboljši za vašega terenca?

Vsebino omogoča Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Rezultati posebnih testov zimskih pnevmatik za vozila SUV so razkrili dve najboljši – Dunlop Winter Sport 5 (SUV) in Goodyear UltraGrip Performance Gen-1.

Goodyear | Foto:

15. november, skrajni datum, do katerega morate svojega jeklenega konjička obleči v zimsko opremo, je vedo bliže. In če še vedno izbirate optimalne zimske pnevmatike, berite dalje.

V prejšnjem članku smo vam razkrili, katere so top štiri zimske pnevmatike letošnje sezone, zdaj pa vam razkrivamo dve najboljši v kategoriji pnevmatik za vozila SUV.

Goodyear | Foto: Ker vaš crossover potrebuje dodatno podporo

Ford kuga si je nadela kar osem različnih zimskih pnevmatik ter na najrazličnejših terenih v Nemčiji in na Švedskem preizkusila, katera ima najboljši oprijem v najrazličnejših voznih razmerah – takšnih, ki so v popolnem slogu pravega avtomobilskega križanca.

Med vsemi preizkušenimi pnevmatikami na testu, ki sta ga vodila Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) in evropski avtomobilski klub ACE, sta najbolj izstopali Dunlop Winter Sport 5 (SUV), ki je prejela največ točk, in Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, ki je zasedla drugo mesto.

GTÜ in ACE sta za zelo priporočljivo označila samo pnevmatiko Dunlop Winter Sport 5 SUV, saj je za zimske razmere, mokro in suho podlago vselej dosegla najvišje točke. Dunlop Winter Sport 5 je bila še zlasti prepričljiva s svojimi lastnostmi pri zaviranju na mokri podlagi, kar je po mnenju ACE/GTÜ za pnevmatiko nadvse pomembno.

Goodyearovo UltraGrip Performance Gen-1 sta tako GTÜ kot ACE označila za priporočljivo. Enako kot Dunlopova Winter Sport 5 SUV se je tudi UltraGrip Performance Gen-1 v vseh kategorijah zelo dobro obnesla. Ne samo da je bila med najboljšimi na zasneženi, mokri in suhi podlagi, izkazala se je tudi kot zelo tiha.

sneg, cesta, zima | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Test zimskih pnevmatik ADAC/TCS/ÖAMTC

ADAC, TCS in OEAMTC so v okviru skupnih testov zimskih pnevmatik 2017 preizkusili 16 zimskih pnevmatik dimenzije 215/65 R16 H za manjše športne terence. Tako kot na testu GTÜ/ACE je pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 zasedla prvo mesto, tesno pa ji je sledila Goodyearova UltraGrip Performance Gen-1, ki si je drugo mesto delila s pnevmatikami BF Goodrich in Nokian.

Po mnenju ÖAMTC pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 glede varnosti nima nobene šibke točke, izkazala pa se je tudi na področju izkoristka goriva in obrabe.

Pnevmatika Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 je prav tako dobila najboljše ocene za izkoristek goriva in raven hrupa, pohvalili pa so tudi njeno zmogljivost na suhi, mokri in poledeneli podlagi.

zima promet Avstrija sneg cesta | Foto: Reuters Foto: Reuters Ponovimo: pravila varne vožnje po zasneženi podlagi

#Brezhibna zimska oprema: kakovostne zimske pnevmatike so osnova za varno vožnjo v vseh zimskih vremenskih razmerah. Pri izbiri nove avtomobilske zimske obutve ne sprejemajte kompromisov, ampak izberite le najboljše.

#Prilagodite hitrost in pospešujete čim bolj enakomerno.

#Poskrbite za večjo varnostno razdaljo, saj je zavorna pot v snegu daljša.

#Zavirajte z občutkom in pravočasno.

#Pred odhodom na pot avtomobil ustrezno očistite – odstranite sneg in led.

#Težje razmere zahtevajo večjo zbranost in strpnost v prometu.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin