Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 11. 2017,
9.13

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Natisni članek

goodyear advertorial zimske pnevmatike zimske gume

Petek, 3. 11. 2017, 9.13

2 meseca, 1 teden

Top štiri zimske pnevmatike letošnje sezone

Vsebino omogoča Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

V široki ponudbi na trgu je včasih težko najti najboljšo zimsko pnevmatiko za svojega jeklenega konjička. Preverite izsledke raziskav in izberite pnevmatiko, ki vam bo najbolje služila to zimo.

Goodyear | Foto:

Izberite zimsko pnevmatiko, ki vam bo služila tako v najskrajnejših zimskih vremenskih razmerah kot ob vaših potrebah po pustolovskih podvigih. Vsekakor morate izbrati zanesljivo pnevmatiko, ki vam bo zagotovila varno in brezskrbno vožnjo.

Kdaj je čas za novo zimsko pnevmatiko?

Minimalna predpisana globina profila zimske gume je tri milimetre. V snegu pa vam takšen profil ne bo prav veliko pomagal. Vsaka zimska pnevmatika pod mejo štirih milimetrov profila začne hitro izgubljati oprijem, kar pomeni, da ne bo zdržala vso zimsko sezono.

Goodyear | Foto: Katera zimska pnevmatika je najboljša izbira za vas?

Najboljša in najzanesljivejša je vsekakor nova pnevmatika, saj se bo najbolje obnesla ob vseh cestnih in vremenskih razmerah. Da bi se lažje odločili, katera najbolj ustreza vašim zahtevam, vam predstavljamo štiri blagovne znamke, ki so na testih dosegle zavidljive rezultate.

V izboru zimskih pnevmatik sta se Goodyearova UltraGrip Performance Gen-1 in Dunlopova Winter Sport 5 SUV tudi na letošnjih testih uvrstili na sam vrh. Zelo dobro sta se izkazali tudi novi pnevmatiki Fulda in Sava, ki sta namenjeni športnim terencem.


GOODYEAR


Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 | Foto: Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 nadaljuje odlične ocene

Visokozmogljiva pnevmatika UltraGrip Performance Gen-1 tudi v letošnjem letu na neodvisnih testih nadaljuje odlične uvrstitve. Na nedavnem testu zimskih pnevmatik dimenzije 235/55 R17, ki sta ga opravila Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) in evropski avtomobilski klub ACE, se je namreč uvrstila na drugo mesto, pri tem pa sta jo oba označila za priporočljivo.

Pnevmatika se je zelo dobro obnesla v vseh kategorijah, saj je bila med najboljšimi na zasneženi, mokri in suhi podlagi, izkazala pa se je tudi za zelo tiho. Prav tako se je UltraGrip Performance Gen-1 odlično odrezala na skupnem testu zimskih pnevmatik 2017 v dimenziji 215/65 R16 H, ki so ga opravili ADAC, TCS in ÖAMTC, saj si je delila drugo mesto.

Prejela je najboljše ocene za izkoristek goriva in raven hrupa, pohvalili pa so tudi njeno zmogljivost na suhi, mokri in poledeneli podlagi.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 za športne terence

Voznikom športnih terencev, ki si želijo varne in zmogljive vožnje v zimskih razmerah, je na voljo lani predstavljena Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1. Zimska pnevmatika s svojim preoblikovanim profilom omogoča boljši oprijem, čvrsti in prožni bloki tekalne plasti pa izboljšujejo vodljivost na suhih cestah in oprijem na snegu. Zasluge za to ima tehnologija 3D BIS, sistem medsebojnega prepletanja blokov, ki omogoča boljše ravnotežje med vodljivostjo na suhi podlagi in zmogljivostjo na snegu.

Učinkovitejše zaviranje ter boljši oprijem na zasneženih in poledenelih cestah pnevmatiki zagotavljajo pod kotom nameščeni bloki, dodatno pa k temu pripomore še tehnologija ActiveGrip z večjo naležno površino pnevmatike, kar povečuje stabilnost vozila na cesti.

Pnevmatika je že lani zasedla najvišja mesta na številnih testih, med drugim je v reviji Auto Bild Allrad premagala konkurenco in zasedla prvo mesto.

 


DUNLOP


Pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 SUV | Foto: Pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 SUV Dunlop Winter Sport 5 za izjemno zmogljivost tudi v nepričakovanih zimskih razmerah

Pnevmatika Winter Sport 5 je bila oblikovana z namenom, da voznikom pomaga varno premagati nepredvidljive zimske razmere, kot so poledica, snežna brozga in moker sneg. Pri razvoju in testiranju nove pnevmatike je sodelovalo več kot štiristo strokovnjakov na kar treh celinah. Po dveh letih intenzivnega dela so voznikom ponudili pnevmatiko, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost na zasneženih cestah in izvrsten bočni oprijem na spolzkih površinah.

Pnevmatika je na skupnem testu zimskih pnevmatik 2017 v dimenziji 215/65 R16 H, ki so ga opravili ADAC, TCS in ÖAMTC, zasedla prvo mesto. Po mnenju ÖAMTC "pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 glede varnosti nima nobene šibke točke, izkazala pa se je tudi na področju izkoristka goriva in obrabe".

Dunlop Winter Sport 5 SUV zmagovalka testov

Pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 SUV, namenjena športnim terencem, izpolnjuje zahteve voznikov, ki iščejo zanesljiv oprijem na mokrih in zasneženih cestah, odlične lastnosti pnevmatike pri vožnji čez ovinke in odpornost proti akvaplaningu. Winter Sport 5 SUV je bila na testu zimskih pnevmatik GTÜ/ACE razglašena za zmagovalko.

GTÜ in ACE sta jo kot edino označila za zelo priporočljivo, saj je tako v zimskih razmerah kot na mokri in suhi podlagi vselej dosegla najvišje točke. Dunlop Winter Sport 5 je bila še zlasti prepričljiva s svojimi lastnostmi pri zaviranju na mokri podlagi, kar je po mnenju ACE/GTÜ za pnevmatiko nadvse pomembno.


FULDA


Pnevmatika Fulda Kristall Control HP2 | Foto: Pnevmatika Fulda Kristall Control HP2 Fulda Kristall Control HP2 za visokozmogljive avtomobile

Pnevmatika Fulda Kristall Control HP2 s pomočjo tehnologije Snow Catcher, zaradi katere sneg ostane v tekalni plasti in se močno stisne, omogoča boljši oprijem v snežnih razmerah. Inovativna zmes tekalne plasti s polno siliko zagotavlja oprijem pri nizkih temperaturah in s tem boljši nadzor nad vozilom, pnevmatika Kristall Control HP2 pa poleg zmogljivosti omogoča tudi več prevoženih kilometrov. Dodatno tehnologija lamel 3D Bubble Blades pnevmatiki zagotavlja ravnotežje med oprijemom na snegu in ledu ter stabilnostjo, ki je potrebna za odlično vodljivost in učinkovitost pri zaviranju.

Nova Fuldina pnevmatika Kristall Control SUV za zahtevne zimske razmere

Fulda je svojo ponudbo obogatila z visokozmogljivo pnevmatiko Kristall Control SUV za zahtevne zimske razmere, ki prinaša nemško tehnologijo in zmogljivost po konkurenčni ceni. Pnevmatika je bila razvita prav za sodobne športne terence, saj ta vozila, še zlasti v zimskih razmerah, zaradi svoje teže in visokega težišča zahtevajo posebne pnevmatike z boljšim oprijemom in večjo vodljivostjo.

Pnevmatika po zaslugi tehnologije Snow Catcher zagotavlja odličen nadzor nad vozilom na zasneženi podlagi. Stabilnost in nadzor na suhih cestah povečuje napreden profil tekalne plasti, poleg tega pa se pnevmatika lahko pohvali s številnimi prevoženimi kilometri in manjšo porabo goriva.


SAVA


Sava Eskimo HP2  | Foto: Sava Eskimo HP2 S Savo Eskimo HP 2 do boljšega oprijema

Pri razvoju pnevmatike Eskimo HP2 so v Savi uporabili vse svoje strokovno znanje in izkušnje s področja zimskih pnevmatik. Tako se s kljukasto oblikovanimi rebri pnevmatika bolje oprime zasnežene vozne podlage, kar izboljšuje tudi pospeševanje in vodljivost vozila. Pnevmatika ima zaradi konture tekalne plasti z več radiji dolgo in široko naležno površino, ki enakomerno pritiska na podlago ter s tem zagotavlja učinkovit oprijem na poledenelih in spolzkih cestah. Posledično to voznikom omogoča boljši nadzor nad vozilom.

V primerjavi s predhodnico, pnevmatiko Eskimo HP, najnovejša pnevmatika ponuja tudi boljšo vodljivost na suhih in mokrih površinah.

Nova zimska pnevmatika za športne terence Sava Eskimo SUV 2

Visokozmogljiva zimska pnevmatika Eskimo SUV 2 za športne terence se lahko pohvali z evropsko kakovostjo in prijazno ceno, razvita pa je bila z namenom, da voznikom športnih terencev prinese umirjenost in občutek varnosti. Zaradi uporabe naprednih tehnologij se pnevmatika lahko pohvali s povečano vodljivostjo, boljšim nadzorom nad vozilom, izvrstno vodljivostjo na snegu in učinkovitim zaviranjem ter odličnim oprijemom na mokrih cestah. Dodatna prednost je še zmanjšana raven kotalnega hrupa.

S pomočjo nove zimske pnevmatike za športne terence Sava Eskimo SUV 2 boste tudi na zasneženi in poledeneli podlagi ohranili odličen nadzor nad vozilom.

Ne spreglejte