Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
19. 5. 2022,
7.32

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Avstrija električne polnilnice Tesla

Četrtek, 19. 5. 2022, 7.32

1 leto, 11 mesecev

Tesline hitre polnilnice

Tesline polnilnice "odprte" za vse, Sloveniji najbližja pri Gradcu

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Tesla model 3 | Tesla ima za svoje voznike najbolj dovršeno uporabniško izkušnjo polnjenja. Vozniki polnijo prek načina "priključi in polni", torej brez vsakršne potrebne aktivacije polnilnice. Uporabniki avtomobilov drugih proizvajalcev bodo na izbranih lokacijah polnili prek Tesline aplikacije. | Foto Gregor Pavšič

Tesla ima za svoje voznike najbolj dovršeno uporabniško izkušnjo polnjenja. Vozniki polnijo prek načina "priključi in polni", torej brez vsakršne potrebne aktivacije polnilnice. Uporabniki avtomobilov drugih proizvajalcev bodo na izbranih lokacijah polnili prek Tesline aplikacije.

Foto: Gregor Pavšič

Tesla bo še v nekaterih evropskih državah svoje hitre polnilnice odprla tudi za uporabnike drugih avtomobilskih znamk. Take polnilce bodo tudi v Avstriji, Sloveniji najbližja bo za zdaj v Gradcu.

Tesla je v začetku leta napovedala "odprtje" dela lastne polnilne mreže tudi za uporabnike drugih avtomobilskih znamk. Pilotni projekt so najprej začeli na Nizozemskem. Tam bodo to možnost zdaj razširili na vse svoje polnilnice, obenem pa bodo enako rešitev ponudili še v nekaterih drugih evropskih državah.

Posamezne polnilnice bodo za skoraj vse električne avtomobile (pogoj je evropski priključek CCS) na voljo v Angliji, na Škotskem, v Franciji, Belgiji, na Norveškem, v Španiji, na Švedskem in tudi v Avstriji.

Tam bodo lahko polnili tudi domačini, ki ne vozijo Teslinih avtomobilov. Za tujce (izjema so seveda lastniki tesel) polnjenje za zdaj ne bo mogoče.

Lokacije "odprtih" Teslinih polnilnic v Avstriji, kjer lahko drugi domači uporabniki polnijo prek Tesline aplikacije. | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Lokacije "odprtih" Teslinih polnilnic v Avstriji, kjer lahko drugi domači uporabniki polnijo prek Tesline aplikacije. Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Tesline polnilnice odprte na devetih lokacijah v Avstriji, od tega treh proti Dunaju

Sloveniji najbližja Teslina polnilnica, ki bo namenjena vsem uporabnikom, bo pri Gradcu oziroma pri kraju Laßnitzhöhe. Tam stoji dvanajst polnilnic, ki ponujajo moč polnjenja do 150 kilovatov. Dostopne so 24 ur na dan.

Poleg te bodo lahko preostali uporabniki polnili še na Teslinih polnilnicah pri Wiener Neustadtu, pa na Dunaju, pri Salzburgu, še na treh lokacijah v Zgornji Avstriji in pri kraju St. Anton am Arlberg blizu Innsbrucka. Skupno bo Tesla v Avstriji polnilnice torej ponudila vsem na devetih različnih lokacijah.

 

Ne spreglejte