SiolNET. Avtomoto Novice
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Teslina tovarna v Berlinu: pol milijona vozil letno?

0,14

termometer

Tesla model Y | Tesla bo proizvodnjo v nemški tovarni začela z modelom Y. | Foto: Tesla
Tesla bo proizvodnjo v nemški tovarni začela z modelom Y. Foto: Tesla

Tesla bo po navedbah nemških medijev v svoji novi tovarni pri Berlinu, v katero bodo vložili štiri milijarde evrov, izdelala do 500 tisoč električnih vozil letno.

Tesla je prejšnji mesec tudi uradno izbrala okolico Berlina za lokacijo svoje nove tovarne avtomobilov. Tam nameravajo letno izdelati do 500 tisoč električnih vozil, je ob sklicevanju na dokumente o načrtih gradnje poročal nemški Bild. V tovarni bodo zaposlili deset tisoč ljudi, velika pa bo kot 420 nogometnih igrišč. Gradbena dela bodo začeli že prihodnje leto.

Po odprtju tovarne bodo tam najprej izdelovali novi model Y, pozneje pa tudi model 3. V tovarno bo Tesla vložila okrog štiri milijarde evrov, je poročal nemški Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nemčija je postala vodilni evropski trg električnih avtomobilov

Elon Musk je okolico nemške prestolnice, kjer bodo postavili tudi nov razvojni in oblikovalski center, izbral tudi zaradi naklonjenega odnosa elektromobilnosti pri nemških oblasteh. Tovarna v osrčju glavnega evropskega avtomobilskega trga bo prinesla tudi razvojne in logistične prednosti.

Nemčija je sicer letos postala največji evropski trg za električne avtomobile. Do konca novembra so jih prodali 57.533, na Norveškem pa, na primer, 56.893. Tesla se bo morala v prihodnjih letih na nemškem trgu zoperstaviti tudi vse bolj številčni domači električni konkurenci, tudi nemške subvencije bodo favorizirale vozila s ceno pod 40 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin