SiolNET. Avtomoto Novice
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nemški sindikat ostro: Ta prebeg je izdaja

Protest v Berlinu: prebeg od Mercedesa k Tesli izdaja?

0,94

termometer

Tesla Berlin
Gradbišče Tesline tovarne pri Berlinu Foto: Reuters

Vodja nove Tesline tovarne v Berlinu bo očitno postal izkušeni Nemec Rene Reif, ki je do zdaj vodil Daimlerjevo tovarno motorjev. Sindikat IG Metall poziva k protestom zaradi Reifovega odhoda.

Teslin program gradnje tovarne v Berlinu je pred kratkim nepričakovano zapustil Evan Horetksy, ki so ga pred tem imenovali kar gospod Gigafactory. Bil je najzaslužnejši za to, da je Tesla v izjemno kratkem času postavila tovarno na Kitajskem, enako nalogo pa je imel tudi v Berlinu. Po njegovem odhodu so pri Tesli iskali ustrezno zamenjavo in očitno so jo našli z Renejem Reifom, je poročal nemški časnik Handelsblatt.

Herbert Diess in Elon Musk Avtomoto Elon Musk spet v Nemčiji: jim bo speljal najboljši kader?

Tesla namerava začeti avtomobile v Berlinu izdelovati že prihodnje leto. Tesla namerava začeti avtomobile v Berlinu izdelovati že prihodnje leto. Foto: Reuters Bil je eden najbolj izkušenih Mercedesovih menedžerjev

57-letni Reif je zelo izkušen in priznan strokovnjak, ki je do pred kratkim vodil Mercedes-Benzovo tovarno motorjev v Berlinu. Bil je tudi vodja proizvodnje družbe Bejing Benz Automotive, skupnega podjetja Mercedes-Benza na Kitajskem.

Tam je Mercedes-Benz na leto proizvedel 480 tisoč avtomobilov in med drugim so tam začeli izdelovati tudi električnega športnega terenca EQ C.

Sindikat v Berlinu pozval k protestom: "Ta prebeg je izdaja" 

Pri Tesli še niso potrdili novega vodje prihodnje tovarne v Gruenheidu pri Berlinu. Ostro pa so se odzvali pri nemškem sindikatu IG Metall, kjer so zaposlene v Mercedesovi tovarni pozvali k protestom. "Jasno želimo pokazati, da je bil prebeg vodje tovarne izdaja," je dejal Jan Otto, vodja sindikata IG Metall v Berlinu. Protesti pred tovarno bodo predvidoma že danes.

Pri Daimlerju so že potrdili odhod Reifa do konca leta. To naj bi se zgodilo zaradi predčasne upokojitve in na Reifovo željo. Nasledil ga bo Clemenz Dobrawa, ki je trenutno tudi vodja Mercedesove tovarne baterij v Kamenzu v Nemčiji. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin