Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2022,
7.27

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

3

Natisni članek

priključni hibrid SUV DS Automobiles DS 7 crossback

Torek, 28. 6. 2022, 7.27

1 leto, 9 mesecev

Razkritje: prenovljeni DS 7 crossback

Tako prestiž vidijo Francozi: to je njihov novi SUV #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

3

DS 7 crossback | Najopaznejša novost so v odbijač vgrajene dnevne LED-luči z več svetlobnimi linijami. | Foto DS Automobiles

Najopaznejša novost so v odbijač vgrajene dnevne LED-luči z več svetlobnimi linijami.

Foto: DS Automobiles

DS je razkril prenovljeni model DS 7, ki s pomočjo dnevnih LED-luči, nevidno integriranih v odbijač, postaja še bolj vpadljiv in dinamično oblikovan. S prenovo dobiva tudi več novih tehnologij in nov močnejši priključnohibridni motor, ki ga je razvil oddelek DS Performance.

DS 7 se z nadgradnjo obstoječega sloga še bolj postavlja na stran premijske izbire znotraj skupine Stellantis. Še vedno sloni na enaki arhitekturi kot peugeot 3008 ali opel grandland, toda spremembe, ki so jih opravili pri znamki DS, niso le površinske.

Kljub prenovi so vizualne spremembe očitne

Najočitnejša novost so sprednje dnevne LED-luči, ki so integrirane v sam odbijač in imajo več svetlobnih snopov na vsaki strani. Drugačni so tudi glavni žarometi. S tretjo razvojno generacijo so matrični žarometi izgubili pomikajoče se leče, a so bolj natančni in imajo večjo svetilnost. Drugačna sta tudi maska hladilnika in odbijač. Na zadku so žarometi nekoliko bolj razpotegnjeni, dodana je nova svetlobna linija nad registrsko tablico in spremenjena je kaligrafija zadnjih napisov.

Po novem z dvema priključnima hibridoma

Pri pogonskih opcijah je nekaj novosti. Bencinski štirivaljnik bo na voljo le še na trgih zunaj Evrope, dizelski BlueHDi ostaja v DS 7 crossback | Foto: DS Automobiles Foto: DS Automobiles nespremenjeni obliki. V ponudbi še vedno ostaja priključni hibrid s 166 kilovati (v primeru pogona spredaj) in 220 kilovati (v primeru štirikolesnega pogona). Zanimivejši je prihod močnejšega priključnega hibrida, ki so ga razvili pri oddelku DS Performance. Poganjajo ga 1,6-litrski bencinski motor s 147 kilovati in dva elektromotorja (vsak na svoji osi, zato ima štirikolesni pogon). Skupno se sistemska moč ustavi pri 265 kilovatih.

Z izbiro močnejšega priključnega hibrida bo DS 7 opremljen tudi s posebnimi 21-palčnimi platišči, oznakami DS Performance, kromirani deli pa bodo obarvani v mat črno barvo. Vzmetenje bo nižje za 15 milimetrov, pnevmatike spredaj in zadaj bodo širše, nameščene bodo večje zavore.

Vse je podrejeno udobju

V notranjosti je DS 7 crossback dobil nov 12-palčni zaslon na dotik in enako velike digitalne merilnike. Za voznikovo udobje bo skrbel poseben digitalni sistem, ki pred seboj skenira cesto in prilagaja delovanje blažilnikov za čim večje udobje. Med novostmi so tudi izboljšani materiali in še več opcij, ki bodo še poudarili možnost individualizacije. Kot so še sporočili pri DS, bodo naročila začeli pobirati julija, prvi avtomobili pa bodo iz tovarne v francoskem mestu Mulhouse začeli prihajati septembra.

DS 7 crossback | Foto: DS Automobiles Foto: DS Automobiles

DS 7 crossback | Foto: DS Automobiles Foto: DS Automobiles

Ne spreglejte