Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
18. 4. 2014,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Audi Mercedes-Benz Porsche BMW

Petek, 18. 4. 2014, 8.24

8 let

Svetovni avtomobil leta je audi A3, dvojna lovorika tudi za BMW i3

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Žirija avtomobilskih novinarjev je na salonu v New Yorku razglasila svetovni avtomobil leta. To je postal audi A3, med luksuznimi vozili nagrada za mercedesa S, dve lovoriki tudi za novega BMW i3.

Nov uspeh za Volkswagnov koncern

Za nami je desetletje izbora za svetovni avtomobil leta. Letos se je na sam vrh spet zavihtel audi A3, ki je bil za najboljši avtomobil izbran že ob prvi razglasitvi leta 2005. Žirija, ki jo je sestavljalo 69 avtomobilskih novinarjev iz 22 držav je izbirala s prvotnega seznama 24 avtomobilov.

V finale sta se poleg audija A3 uvrstila še novi BMW serije 4 in mazda 3, ki je bila tudi med finalisti za slovenski avtomobil leta in smo ji v redakciji Avtomoto namenili največ glasov.

Zmagovalec izbora audi A3 je na vrhu nasledil volkswagna golfa, volkswagna upa in nissana leafa, ki so to prestižno lovoriko osvojili v zadnjih letih.

Zmagovalci še mercedes-benz S, porsche 911 GT3 in BMW i3

Žirija je letos prvič izbirala tudi svetovni luksuzni avtomobil leta, v tej konkurenci pa je nagrado dokaj pričakovano osvojil novi mercedes-benz razreda S. V finalu sta bila še range rover sport in bentley fyling spur.

V kategoriji športni avtomobil leta je zmaga pripadla porscheju 911 GT3, kar je že tretja zaporedna zmaga za Porsche. V zadnjih dveh letih sta namreč lovoriki osvojila porsche boxster/cayman in 911. V finalu sta se za prvo mesto potegovala še chevrolet corvette stingray in ferrari 458 speciale.

V kategoriji najbolje oblikovanega avtomobila leta je žirija priznanih oblikovalcev nagrado podelila novemu BMW i3, v finalu pa sta bila še mazda 3 in novi mercedes-benz razreda C. Lani je to lovoriko osvojil jaguar F-type coupe.

BMW je z modelom i3 osvojil prvo nagrado tudi v kategoriji zeleni avtomobil leta, kjer sta bila v finalu še audi A3 g-tron in volkswagen XL1. Lani je zmaga pripadla tesli S

Ne spreglejte