Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
30. 1. 2015,
20.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

McLaren Porsche Ferrari Športni Avtomoto

Petek, 30. 1. 2015, 20.24

8 let

Srečni avtomobilski zbiratelj: z ženo prevzel tri najbolj elitne superšportnike

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Paul Bailey je srečnež, ki ima v lasti tri ekskluzivne, redke, pregrešno drage in najboljše superšportnike - mclarna P1, ferrarija la ferrari in porscheja 918 spyder.

Anglež ima doma parkirane tri najboljše superšportnike

Proizvajalci najboljših superšportnikov svoje elitne avtomobile namensko izdelajo v majhnih serijah, saj s tem krepijo lastno ekskluzivnost. Tega se dobro zavedajo pri McLarnu, Ferrariju in Porscheju, kjer se ponašajo s tremi odličnimi in med seboj konkurenčnimi modeli – McLaren ima P1, Ferrari la ferrarija, Porsche pa svojega športnika 918 spyder.

Ferrari je napovedal proizvodnjo le 499 hibridnih la ferrarijev, McLaren je serijo omejil celo na 375 vozil, Porsche pa bo izdelal 918 svojih elitnih avtomobilov.

Zainteresiranih kupcev je bilo kajpak bistveno več, kot so imele tovarne razpoložljivih modelov. Številni bogataši niso prišli do tako želenega vozila, Anglež Paul Bailey pa ima v lasti celo vse tri.

Po ekskluzivnega ferrarija in porscheja se je odpeljal z ženo

Kot poroča klub lastnikov luksuznih vozil Supercar Driver, je Bailey v lasti že imel mclarna P1, nato pa se je v enem dnevu s svojo ženo Seleno odpravil še na prevzem ferrarija in porscheja. La ferrarija sta prevzela v prodajnem salonu v Notinghamu, porscheja pa v Cambridgeu. Za volan mclarna je na tej poti sedla kar njegova žena.

Ferrarija je 55-letni Bailey naročil že pred dvema letoma, skupna vrednost treh vozil znaša okrog štiri milijone evrov, skupna moč pa 2.740 "konjev".

Bailey je leta 2012 obogatel s prodajo lastne družbe za telefonske konference, za katero je iztržil slabih 40 milijonov evrov.

Svoje tri superšportnike bo delil tudi z drugimi avtomobilskimi navdušenci, ki jih bo povabil na svoj sovozniški sedež. Na tak način je v preteklosti za dobrodelne namene že zbral več deset tisoč evrov.

Ne spreglejte