SiolNET. Avtomoto Novice
4,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Danci se ne šalijo s prometno varnostjo

Sposojen od prijatelja: po divjanju policisti zasegli in prodali porscheja

4,07

termometer

Porsche 911 GT3 | Fotografija je simbolična. | Foto: Porsche
Fotografija je simbolična. Foto: Porsche

Danec si je od prijatelja sposodil porscheja 911, blizu Københavna pa je vozil s hitrostjo 210 kilometrov na uro. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, moral je v zapor, prijateljev avtomobil pa so policisti zasegli in ga prodali.

Na Danskem je konec marca lani začel veljati strožji zakon o prometnih prekrških. Ta zakon med drugim predvideva tudi zaseg avtomobilov, in to ne glede na premoženjsko stanje kršitelja. Ta zakon uporabljajo za umore, telesne poškodbe in grožnje življenju, prav tako pa tudi pri nepremišljeni vožnji.

Zakon je na cesti usmerjen predvsem proti prehitrim voznikom, ki omejitev prekoračijo za več kot 100 odstotkov ali pa presežejo hitrost 200 kilometrov na uro, in voznikom z več kot dvema promiloma alkohola v krvi.

Zapor, brez vozniškega dovoljenja in zaseg porscheja

Vse to je pred dnevi blizu Københavna na lastni koži spoznal Danec, ki je na odseku avtoceste z omejitvijo 110 kilometrov na uro vozil s hitrostjo več kot 210 kilometrov na uro. Sedel je v porscheju 911, ki si ga je malo prej sposodil od prijatelja, je poročal nemški Der Speigel.

Dvainštiridesetletniku so vozniško dovoljenje odvzeli za tri leta, za 20 dni pa je moral tudi v zapor. Policija je porscheja, ki torej ni bil v lasti kršitelja, zasegla in ga prodala. Denar od prodaje je romal v državno blagajno. Kršiteljev prijatelj, lastnik avtomobila, ga je kupil na finančni lizing.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin