SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šok za mimoidoče: vzvratno prehitevanje s prikolico in mojstrska vožnja v garaži

0

termometer

Skandinavci radi prosti čas preživljajo v bivalnih prikolicah. Volkswagen pa je za promocijo asistenta za vzvratno vožnjo prikolice na severu posnel zanimiv video, v katerem voznik vozi v prikolici.

Kako je Volkswagen passat postal prikolica?

V videu avtomobil in prikolica zamenjata vlogi, saj prikolica vleče avtomobil.

Profesionalni voznik, kaskader pa sedi v posebej prirejeni oziroma narejeni prikolici, ki je nastala iz majhnega avtomobila, ki so ga prerezali na pol in njegov pogonski sklop vključno z 1,4-litrskim motorjem spremenili v prikolico s samostojnim pogonom in krmiljenjem.

Vanjo so namestili voznikov sedež in vse skupaj oblekli v prosojne stene iz pleksi stekla, prevlečenega s folijo, ki omogoča pogled navzven, navznoter pa ne.

Voznik prikolice je imel tako odličen pregled in bil hkrati skrit, da ljudje niso videli, da v bistvu prikolica vleče avtomobil.

Kljub temu je v passatu sedel voznik in glede na navodila usklajeno usmerjal volan, tako kot mu je po radio zvezi veleval voznik prikolice.

Mojstrsko sta uskladila gibanje kompozicije in mimoidoče šokirala z naravnost nepredstavljivo vzvratno vožnjo.

Pomočnika za vožnjo prikolice smo že preizkusili …

Ta sistem smo novembra 2014 tudi mi preizkusili v praksi na mednarodni predstavitvi passata na Sardiniji, ko smo s tem pomočnikom vzvratno parkirali prikolico z naloženim čolnom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin