SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smart fourjoy: napoved smarta za štiri in novomeškega twinga

3

termometer

 | Foto:
Če bi se ta smart imenoval forjoy, bi bil zgolj še ena različica malega smarta, namenjenega zabavi. Ker pa je fourjoy, je jasno, da napoveduje novega smarta za štiri potnike, tistega Revozovega!

Smart za dva je fortwo, smart za štiri potnike pa forfour. No, zadnji je bil, zdaj ga že nekaj let ne prodajajo več.

A sodobna avtomobilska znamka ne more obstajati z zgolj enim modelom, to je bil jasno pred leti in to še vedno drži. V ponudbo se torej vrača smart forfour, prihaja konec prihodnjega leta, zasnovali so ga skupaj z Renaultom, delali pa ga bodo v novomeškem Revozu, ki je pravkar dobil novega vodjo.

Kakorkoli že, ko enkrat narediš tako majhen avtomobil, je težko narediti manjšega. Seveda bo, kot se za znamko Smart spodobi, tudi novi forfour majhen avtomobil, dolg manj kot tri metre in pol ter s tem manjši od sorodnih malčkov najnižjega razreda, na primer od upa, pande, picanta in zdaj še aktualnega twinga.

Tako kot vsi drugi smarti bo imel tudi novinec varnostno kletko, seveda pa bo drugače kot študijski fourjoy, imel vrata. Prav tako ne bo tako ekstremno špartanski, tudi sedeži ne bodo plastični in školjkasti.

Zelo verjetno pa bo imel minimalistično oblikovano armaturno ploščo, z računalniško tablico za upravljanje avtomobilskih funkcij, tudi klime recimo.

Skoraj zagotovo bo na voljo tudi električna izvedenka forfoura, tudi v ta študijski primerek so vgradili 55-kilovatni električni motor. Glavnino ponudbe bo sicer v serijskem smartu in seveda twingu predstavljal Renaultov mali trivaljni turbo, ta naj bi kmalu romal tudi v tiste dvosedežne smarte.

A če je že Renault dal motor, ga je Smart vgradil v zadek vozila, povezal pa ga je z zadnjim pogonom. Tako kot smo to vajeni pri Smartu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin