Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
2. 11. 2017,
7.19

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Subaru

Četrtek, 2. 11. 2017, 7.19

6 let, 5 mesecev

Izdelali bodo še 150 primerkov serije Final Edition

Slovo legende: Subaru napovedal ukinitev športnega modela WRX STI

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Subaru WRX STI | Foto Subaru

Foto: Subaru

Subaru zaradi vlaganj v tehnologijo električnih in avtonomnih vozil napoveduje konec proizvodnje legendarnega športnega modela WRX STI.

Pri Subaruju še niso potrdili naslednika obstoječega modela WRX STI, vsekakor pa ga na ceste ne bo vsaj še dve leti. | Foto: Subaru Pri Subaruju še niso potrdili naslednika obstoječega modela WRX STI, vsekakor pa ga na ceste ne bo vsaj še dve leti. Foto: Subaru Pri Subaruju napovedujejo velika razvojna vlaganja v svoj prvi električni avtomobil, ki bi ga radi na ceste poslali do leta 2021. Prav tako želijo razvijati lastni sistem asistenčnih sistemov sklopa EyeSight, ki prinaša polsamodejna vozila in ga bomo lahko v prihodnje videli na več Subarujevih modelih.

Konec modela WRX STI

Športni avto že več let uradno ni impreza, ki je postala povsem samostojen model. Tako bo za zdaj napočil konec visokozmogljivih cestnih športnih avtomobilov, kot je WRX STI. Zdaj so izdelali še omejeno serijo Final Edition, ki ima boljše Brembove zavore, večja 19-palčna kolesa, agresivnejše odbijače in povsem elektronski sredinski diferencial. Avto še naprej poganja 2,3-litrski bokser motor s 300 'konji' in dobrimi 400 njutonmetri navora. Izdelali bodo le 150 primerkov te serije.

Pri Subaruju še niso potrdili naslednika obstoječega modela WRX STI, vsekakor pa ga na ceste ne bo vsaj še dve leti. Japonci so na avtomobilskem salonu v Tokiu nedavno predstavili študijo viziv performance concept, ki pa še nima potrjene serijske proizvodnje.

Napis poleg ročice menjalnika napoveduje omejeno serijo 150 primerkov zadnjega WRX STI final edition. | Foto: Subaru Napis poleg ročice menjalnika napoveduje omejeno serijo 150 primerkov zadnjega WRX STI final edition. Foto: Subaru

Avtomobilska ikona: Osvajala je svetovna prvenstva in srca navijačev

Subaru je športnika WRX STI izdeloval 23 let. Kot impreza je postal ena največjih avtomobilskih ikon. Zaslovela je predvsem zaradi svetovnega prvenstva v reliju, kamor je prek britanske ekipe Prodrive zapeljala sredi leta 1994. Z njo so svetovni prvak postali Colin McRae, Richard Burns in Petter Solberg. Na ceste je zapeljala dve leti po konkurenčnem Mitsubishijevem lancerju evolution, s katerim sta si bila nato glavna tekmeca tako v prodajnih salonih kot nekaj časa tudi na dirkah.

Avtomobil je bil seveda zelo priljubljen tudi v Sloveniji, kjer sta z njim na državni in regionalni ravni zmagovala ter z njo celo obiskovala relije svetovnega prvenstva Andrej Jereb in Tomaž Kaučič.

Video - Adrenalinske vožnje subaruja impreze WRC na svetovnem prvenstvu

Ne spreglejte