SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski študentje se bodo brezplačno vozili v fiatih

3

termometer

Fiat bo študentom Univerze v Ljubljani v okviru projekta Fiat likes U v brezplačno uporabo ponudil pet vozil: panda, punto, 500C, 500L in 500X.

Fiatovo izhodišče: mobilizirati in izobraziti študente

Fiat projekta ni spočel sam, temveč skupaj z italijanskima ministrstvoma za izobraževanje in okolje. Namenjen je mladim študentom, ki si želijo biti mobilni, a hkrati tudi najti način, kako zmanjšati škodljiv vpliv na okolje. Želijo si uporabljati cenovno dostopen avtomobil z majhno porabo goriva in majhnimi stroški vzdrževanja.

Poleg mobilnosti pa Fiat likes U ponuja še dvoje: izobraževanja oziroma predavanja strokovnjakov FCA (inženirji, oblikovalci, menedžerji) za študente in možnost trimesečnega dela kot ambasador znamke Fiat.

V Sloveniji bo projekt trajal od danes do 14. decembra.

Ravno te dni so projekt razširili še na Dansko, Bolgarijo in Slovenijo. Kot partner Univerze v Ljubljani seveda nastopa zastopnik vozil znamke Fiat Avto Triglav, ki je priskrbel pet Fiatovih vozil. To so panda, punto, 500C, 500L in 500X. Zainteresirani študentje se prijavijo na spletni strani, ambasador Fiata pa jim bo glede na razpoložljivost odobril brezplačno uporabo enega od vozil.

Pogoji so trije: vozniško dovoljenje, status študenta in vožnja znotraj meja Slovenije, strošek uporabnikov pa je zgolj gorivo.

Slovenski ambasador Fiata je študent Melvin Kapo, ki pravi, da je povpraševanje že precejšnje. Pri projektu je nekoliko pomagal tudi MOL, ki je na ljubljanskem Petkovškovem nabrežju brezplačno odstopil pet parkirnih mest. Projekt Fiat likes U bo v Sloveniji trajal od danes do 14. decembra letos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin