SiolNET. Avtomoto Novice
2,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mark Škulj

Slovenski najstnik pri 150 kilometrih na uro: skok, vzame mu volan … #video

2,85

termometer

18-letni Mark Škulj, slovenski mladinski prvak v reliju, je na poti do zmage na reliju Rebenland v Avstriji prestal tudi ta napet trenutek po skoku pri hitrosti 150 kilometrov na uro.

Mark Škulj je mladinski državni prvak Slovenije. | Foto: Aljaž Jež Mark Škulj je mladinski državni prvak Slovenije. Foto: Aljaž Jež Mark Škulj je nekdanji kartist, ki se zadnja tri leta ukvarja z relijem. Predlani se je zavihtel na stopničke enega izmed relijev pri komaj 17 letih - na dirkalniku je imel oznako za mladega voznika -, lani pa je bil mladinski prvak v državnem prvenstvu pod okriljem zveze AŠ2005. Da je Škulj, ki se je pred novo sezono okrepil z novim dirkalnikom opel corsa rally4 in začel sodelovati s sovoznico Pio Šumer, eden najobetavnejših avtomobilskih dirkačev v Sloveniji, kaže zgornji posnetek.

Na enem izmed hitrih delov relija Rebenland je slovenska posadka skok izpeljala s hitrostjo dobrih 150 kilometrov na uro. Po pristanku je Škulju nekoliko vzelo volan in avtomobil je za delček sekunde zaplesal. Škulj je s hitro reakcijo ujel dirkalnik in takoj zatem nadaljeval v nespremenjenem ritmu, kot da se ne bi nič zgodilo.

Škulj in Šumerjeva sta na reliju Rebenland zmagala med dvokolesno gnanimi dirkalniki in tako na najboljši mogoč način začela novo sezono. Cilj je naslov državnega prvaka v Diviziji 2, zelo pa ju mika tudi dokazovanja na relijih za evropsko prvenstvo v drugem delu sezone.

Še pogled od zunaj na atraktiven skok | Foto: Še pogled od zunaj na atraktiven skok

Mark Škulj in Pia Šumer | Foto: Aljaž Jež Mark Škulj in Pia Šumer Foto: Aljaž Jež

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin