SiolNET. Avtomoto Novice
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenec Aleš Bratož novi predsednik Lade?

1,11

termometer

Aleš Bratož, nekdanji predsednik Revoza, je po poročanju ruskih medijev med najresnejšimi kandidati za novega predsednika družbe AvtoVaz, ki proizvaja avtomobilsko znamko Lada.

Aleš Bratož je novomeški Revoz zapusil jeseni leta 2013. Aleš Bratož je novomeški Revoz zapusil jeseni leta 2013. Foto: AvtoVAZ Dozdajšnji predsednik odhaja iz Rusije

Dva glavna lastnika ruskega AvtoVAZ, to sta državno podjetje Rostec in Renault, sta se že sporazumela o odhodu dozdajšnjega predsednika uprave ruskega proizvajalca vozil Nicolasa Maureja. Ta bo dobil drugo službo znotraj Renaulta. Maure je AvtoVAZ vodil od leta 2016.

Bratož je bil Maurejev svetovalec

Čeprav so imena njegovega naslednika še neuradna, ruski mediji kot najresnejšega kandidata postavljajo Slovenca Aleša Bratoža. Ta je septembra leta 2016 pri AvtoVAZ postal zadolžen za vodenje proizvodnje in dobavnih verig. Od maja leta 2016 je bil tudi Maurejev svetovalec.

Pod Renaultovo streho že več kot 30 let

Bratož se je rodil leta 1964 v Mariboru. Diplomiral je na mariborski univerzi, znotraj Renaulta pa dela že 34 let. Bil je vodja tovarne Avtoframos v Rusiji (2005-2008), novomeškega Revoza (2008-2013) in generalni direktor industrijske podružnice Oyak Renault v Turčiji (2008-2013).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin