Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 10. 2017,
11.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Hugh Hefner Playboy

Ponedeljek, 2. 10. 2017, 11.24

6 let, 6 mesecev

Skrivnost je razkrita: revija Playboy je ime dobila po propadlem ameriškem proizvajalcu vozil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Playboy | Foto playboy

Foto: playboy

Skoraj vsak pozna revijo Playboy in večina manekenk, ki so se znašle na naslovnici, je postala uspešnih zvezdnic. Toda le malokdo ve, kje je Hefner dobil idejo za poimenovanje svoje revije za odrasle.

Od majhnega avtomobilskega proizvajalca do revije

Pokojni Hugh Hefner, ustanovitelj in urednik ene najslavnejših revij na svetu Playboy, ni bil znan kot velik ljubitelj avtomobilov. Veliko raje se je družil s svojimi zajčicami, a to ne pomeni, da se ni rad vozil v najboljših avtomobilih. Iz sveta avtomobilov je dobil tudi idejo za poimenovanje revije.

Playboy Automobile so ustanovili leta 1947 v ameriškem mestu Buffalo, a še zdaleč niso dosegali uspešnosti drugih ameriških proizvajalcev vozil. Zaradi majhne proizvodnje so svojo zgodbo končali leta 1951, v štirih letih pa izdelali vsega 97 avtomobilov. Najbolj znan model je bil continental, ki ga je poganjal 29-kilovatni štirivaljni motor in naj bi dosegel najvišjo hitrost 121 kilometrov na uro. Z 2.280 milimetri dolgo medosno razdaljo in manj kot štirimi metri dolžine je bil eden manjših avtomobilov na cesti.

Proizvajalec avtomobilov Playboy je obstajal le štiri leta in ni dosegel vidnega uspeha v avtomobilskem svetu. | Foto: playboy Proizvajalec avtomobilov Playboy je obstajal le štiri leta in ni dosegel vidnega uspeha v avtomobilskem svetu. Foto: playboy

Kmalu po propadu znamke je nastala revija Playboy

Revija je bila ustanovljena leta 1953, ime pa je predlagal eden izmed zaposlenih pri podjetju Playboy Automobile Company. Sinovemu prijatelju je predlagal, naj revijo poimenuje Playboy. Seveda, sinov prijatelj je bil Hugh Hefner. Tako kot avtomobilsko podjetje je tudi revija merila predvsem na moške. Šlo je za eno izmed prvih takih revij, ki pa na začetku ni bila strogo usmerjena v prikazovanje čudovitih žensk. Avtomobili so bili sestavni del revije Playboy, ta povezava pa je še posebej prišla do izraza v sredini 60. let pri nazivu zajčica leta (playmate of the year).

Od lamborghinija do mazde 6

Prva zajčica je leta 1953 postala Lisa Winters, toda šele leta 1964 so poleg častnega naziva zmagovalki podarili avtomobil. Prva srečnica z novim rožnatim fordom mustangom je postala Donna Michelle. Vse od takrat so vsako leto zmagovalki podelili drugačen avtomobil. Unikatnost izbire ni imela meja, saj je India Allen leta 1988 dobila prav posebno različico lamborghinija countacha roadster, Julie Lynn je leta 1995 dobila avtomobil eagle talon, lani pa je Eugena Washington prejela novega fiata 124 spider. Na seznamu avtomobilov so se znašli tudi mazda 6, shelby series 1, volvo P1800 in plymouth barracuda.

Dekle, ki osvoji laskavi naziva zajčica leta, poleg slave prejme še avtomobil. Vsako leto podarijo drug avtomobil, med podeljenimi avtomobili pa so se znašli tudi mazda, lamborghini, ford, fiat in drugi. | Foto: playboy Dekle, ki osvoji laskavi naziva zajčica leta, poleg slave prejme še avtomobil. Vsako leto podarijo drug avtomobil, med podeljenimi avtomobili pa so se znašli tudi mazda, lamborghini, ford, fiat in drugi. Foto: playboy

Čeprav tega ni obešal na veliki zvon, je imel Hefner v lasti impresivno kolekcijo različnih avtomobilov. Največkrat so ga videli v Mercedes-Benzovi limuzini 600 pullman iz leta 1969, rad pa se je pokazal tudi v maseratiju ghibli in mercedes-benzu 300 SL.

Ne spreglejte