SiolNET. Avtomoto Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sintetična goriva prihodnosti? Mercedes jim je rekel ne.

0,53

termometer

Sintetično gorivo
Pri Audiju sintetična goriva razvijajo že nekaj let, pridelovati pa so ga začeli lansko leto.

Pred časom smo že pisali o nameri McLarna, da so začeli poglobljen razvoj tehnologij za uporabo sintetičnih goriv. O alternativni vrsti goriva razmišljajo tudi pri Mazdi, Bentleyju in Volkswagnu, ravno nasprotnega mnenja pa so pri Mercedes-Benzu, kjer pravijo, da sintetična goriva niso uspešna zamenjava in bodo finančna sredstva raje namenili razvoju električnih vozil.

Mercedes osredotočen na električno prihodnost

''Jasno smo se odločili, da bo elektrika naša prva pot. Ko smo razvijali nove arhitekture, smo mislili na elektriko. Moramo paziti na Mercedes-Benz bo svoje napore usmeril v nadaljnji razvoj električnih avtov in ne bo hkrati razvijal pogonov za sintetična goriva. Mercedes-Benz bo svoje napore usmeril v nadaljnji razvoj električnih avtov in ne bo hkrati razvijal pogonov za sintetična goriva. Foto: Mercedes-Benz zakone in obnašanje kupcev, toda to bo naša glavne razvojna smer,'' je v Markus Schäfer, vodja oddelka za razvoj in raziskave pri Mercedesu.

Kot je še pojasnil Schäfer, ne vidijo smisla v uporabi sintetičnih goriv, kjer je smiselno višek energije shraniti v baterijo. Pretvorba zelene energije v e-gorivo je proces, kjer se izgubi veliko učinkovitosti. ''Če bi bile na voljo čistejše energije, bi bili prvi uporabniki najverjetneje v letalski industriji. Veliko kasneje, osebno mislim, da ne prej kot v desetih letih, bo na vrsto prišla avtomobilska industrija.''

Gorivo Avtomoto Sintetično gorivo? Nekateri v njem vidijo prihodnost.

Kako kaže drugim?

Mazda je začela z raziskovanjem recikliranih tekočih goriv iz mikroalg, McLaren išče način, kako bi CO2 nevtralno sintetično gorivo poganjalo njihove zmogljive osemvaljnike, Audi je leta 2018 začel proizvodnjo svojega sintetičnega goriva za potrebe testiranj, Volkswagen pa želi s takšnimi gorivi podaljšati življenjsko dobo motorjev na notranje zgorevanje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin