Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2012,
12.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chrysler Honda Kia Volkswagen

Četrtek, 2. 8. 2012, 12.19

8 let, 3 mesece

Šest avtomobilskih na lestvici dvajsetih najboljših oglasov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na lestvici dvajsetih največkrat ogledanih oglasov in s tem nekako tudi najboljših oglasov na spletu oglasi avtomobilske industrije zavzemajo največ mest, skupno kar šest.

Adweek, ameriška tedenska publikacija o oglaševanju, je julija objavil seznam najboljših oglasov vseh časov. Pobrskali so med posnetki na YouTubu in izmed objavljenih oglasov na spletni strani sestavili seznam dvajsetih največkrat ogledanih oglasnih sporočil.

Na lestvici dvajsetih največkrat ogledanih oglasov je največ sporočil ravno iz avtomobilske industrije. Po številu oglasov ji sledita prehrambna in kozmetična industrija.

19. mesto: Chrysler

Na devetnajstem mestu je dvominutni Chryslerjev oglas za Super Bowl, o katerem smo že velikokrat pisali. Oglas, v katerem nastopa prebivalec Detroita, raper Eminem, je nastal leta 2011 in je do danes zbral malo več kot petnajst milijonov ogledov.

18. mesto: Honda

Chryslerjevemu ''Narejeno v Detroitu'' sledi letošnji Hondin oglas za Super Bowl. Oglas je bil še pred predvajanjem na televiziji objavljen na spletu, kjer je dosegel več kot šestnajst milijonov ogledov. V ne najbolj zanimivem oglasu nastopa filmski igralec Matthew Broderick, ki si v hondi CR-V ogleduje Los Angeles.

16. mesto: Kia

Šestnajsto mesto z osemnajstimi milijoni in osemsto tisoč ogledi pripada lanskemu Kijinemu oglasu. Kio soul so opremili z vsemi najpopularnejšimi mladostniškimi tematikami: z računalniško igro, plešočimi in pojočimi veveričkami ter s pesmijo Party Rock Anthem. Ljubko in zabavno.

15. mesto: Acura

Petnajsto mesto si je zaslužil še en oglas za Super Bowl. Komedijant Jerry Seinfeld je z acuro NSX prejel več kot osemnajst milijonov in štiristo tisoč ogledov. V oglasu Seinfeld po letu 1998, ko se je končalo predvajanje njegove serije, na televizijskih zaslonih spet zabava občinstvo. Lahko bi rekli, da mu je skeč kar dobro uspel.

11. mesto: Ken Block

Na enajstem mestu je še en posnetek iz avtomobilskega sveta – peti del Ken Blockove internetne videouspešnice Gymkhana. Blockov video sežiganja gum po čudovitih ulicah San Francisca je bil na spletu prvič objavljen na začetku julija, do danes pa si ga je ogledalo že petindvajset milijonov in tristo tisoč ljudi.

3. mesto: Volkswagen

Na tretjem mestu je Volkswagnov oglas, ki smo ga lahko videli tudi na slovenskih televizijskih programih. Volkswagen si je z Zvezdnimi stezami od leta 2011 do danes prislužil 54 milijonov ogledov oglasa na spletu. Oglas 'The Force je tudi uradno najuspešnejši oglas za Super Bowl v zgodovini interneta.

Ne spreglejte