SiolNET. Avtomoto Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šef Renaulta z novo funkcijo: evropski avtomobilski lobisti z novim predsednikom

0,23

termometer

Luca de Meo | Luca de Meo, šef Renaulta, je postal še predsednik združenja avtomobilskih proizvajalcev. | Foto: Seat
Luca de Meo, šef Renaulta, je postal še predsednik združenja avtomobilskih proizvajalcev. Foto: Seat

Luca de Meo, izvršni predsednik skupine Renault, je postal predsednik evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev (ACEA). De Meo bo predsedovanje prevzel za prihodnje leto in bo s 1. januarjem prevzel naloge od dozdajšnjega predsednika Oliverja Zipseja, ki je izvršni predsednik skupine BMW.

"Ta pretekla leta so zaznamovale pandemija covid-19, motnje v dobavni verigi, vojna v Ukrajini in energetska kriza – vse to je močno vplivalo na naš sektor. Kljub temu je bila evropska avtomobilska industrija zanesljiva industrijska hrbtenica EU v zelo nestabilnih časih. Hkrati smo svarili pred pretirano regulacijo in pozivali, naj bo tehnološka nevtralnost osnova konkurenčnosti EU," je ob slovesu povedal Zipse.

Vsako leto volitve za predsednika

Predsednik ACEA je izvoljen za enoletni mandat z možnostjo ponovne izvolitve izmed izvršnih direktorjev podjetij članic – največjih evropskih proizvajalcev avtomobilov, kombijev, tovornjakov in avtobusov. "Če pogledamo naprej, Evropa nujno potrebuje izvajanje politike, ki v celoti podpira naš cilj razogljičenja in nam omogoča, da se spoprimemo z naraščajočo svetovno konkurenco. Predlog Euro 7 bi v svoji trenutni obliki elektrifikaciji odvzel ogromne človeške in finančne vire, ravno v času, ko druge svetovne regije ustvarjajo privlačno naložbeno okolje za mobilnost brez emisij," je ob izvolitvi povedal Luca de Meo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin