Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
20. 6. 2019,
5.51

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

Natisni članek

OneLife Rally

Četrtek, 20. 6. 2019, 5.51

4 leta, 10 mesecev

V Portorož prihaja OneLife Rally

S superšportnim avtom prihaja v Portorož #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50
OneLife Rally | V Portorožu lahko pričakujemo zelo pestro avtomobilsko druščino. | Foto OneLife Rally

V Portorožu lahko pričakujemo zelo pestro avtomobilsko druščino.

Foto: OneLife Rally

V ponedeljek bo prek Slovenije peljala etapa mednarodnega zbora vsaj 80 superšportnih avtomobilov, ki potujejo od Poljske proti Grčiji. Ustavili se bodo v Portorožu, kjer bo karavana prespala eno noč. Bo med udeleženci res tudi dekle, ki je letos prekinilo finale nogometne Lige prvakov?

Avtomoto To so sanjski avti, ki so prečkali Slovenijo #video

Ob začetku poletnih mesecev letos Slovenija gosti več različnih zborov oziroma organiziranih voženj prestižnih superšportnih avtomobilov. Sredi meseca sta istočasno prek Slovenije potekala razvpiti Gumball 3000 in nekoliko manj odmevni nizozemski StreetGasm, že konec maja pa smo videli tudi organizacijo slovenskega dogodka pod mednarodno franšizo CarsCoffee.

2.600 kilometrov, vsaj 80 avtomobilov

Organizatorji za 2.600 kilometrov dolgo pot še sprejemajo prijave, trenutno pa je prijavljenih 80 avtomobilov. Napovedali so že udeležbo kultnega bugatti veyrona, ferrarija la ferrari, vsaj eno presenečenje pa še skrivajo v rokavu. Na cestah prek Slovenije – predvidoma od Karavank proti Ljubljani in nato Portorožu – bo zagotovo tudi lamborghiniji, zanimivi ferrariji in podobni avtomobili za sladokusce.

Med drugimi je udeležbo potrdil tudi Vitaly Zdorovetskiy, rusko-ameriški Youtuber, bolj poznan pod vzdevkom VitalyzdTV. V njegovem lamborghiniju se mu bo domnevno pridružila (tako napovedujejo organizatorji) tudi njegova partnerica Kinsey Wolanski. Svet jo je spoznal, ko je pomanjkljivo oblečena med finalom letošnje nogometne Lige prvakov v Madridu stekla na igrišče in si tako priskrbela znatno samopromocijo (2 milijona sledilcev na Instagramu v dveh dneh).

Kinsey Wolanski bo sovoznica ob svojemu fantu Vitalyju Zdorovetskiyju. | Foto: Getty Images Kinsey Wolanski bo sovoznica ob svojemu fantu Vitalyju Zdorovetskiyju. Foto: Getty Images

Kinsey Wolanski
Sportal Reklama in pol: svetu pokazala zadnjico in zaslovela #video

Trasa avtomobilske vožnje OneLife Rally, ki potuje prek Slovenije. | Foto: OneLife Rally Trasa avtomobilske vožnje OneLife Rally, ki potuje prek Slovenije. Foto: OneLife Rally V Portorožu od ponedeljka popoldne do torka zjutraj

Zdaj pa zadnje dni pred štartom svoje cestne avanture odštevajo organizatorji avtomobilskega zbora OneLife Rally. Ta se bo v soboto začel v poljskem Wroclavu, nato pa se bo karavana počasi pomikala proti Atenam v Grčiji.

V ponedeljek popoldne se bodo ustavili tudi v Portorožu. Okrog hotela Kempinski se bodo avtomobili zbrali med 17. in 19. uro popoldne, nato pa bodo tam počivali do naslednjega jutra. V torek si jih bo mogoče ogledati še do približno 9.30 ure, nato pa se bo karavana odpravila do naslednjega postanka na hrvaški dirkaški stezi Grobnik nad Reko.

Video - napoved letošnjega dogodka

Ne spreglejte