SiolNET. Avtomoto Novice
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rimac Automobili zaposluje: bi delali za vizionarsko evropsko različico Elona Muska?

2,93

termometer

Hrvaški Rimac Automobili zaposlujejo že okrog 150 ljudi, a iščejo šest novih sodelavcev s področja poslovne in inženirske podpore.

Vse se je začelo s predelanim BMW M3 …

Mate Rimac je svoje podjetje Rimac Automobili ustanovil leta 2009. Takrat je predelal starejšega BMW M3 na električni pogon in bil je presenečen, kakšen potencial je staremu bavarskemu športnemu avtomobilu dodala elektrika. Že leto pozneje so na avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavili svojo prvo študijo električnega superšportnika. Danes Rimac Automobili zaposlujejo okrog 150 ljudi.

Rimac Automobili do sredstev tudi z razvojem za naročnike

Privabljajo kajpak tudi tujce; mladi inženirji vidijo v Rimcu hrvaško različico Elona Muska, ki z vizionarskimi idejami vse bolje prodira tudi v serijsko proizvodnjo. Prodali so šest superšportnik conceptov one, izdelali bodo vsaj sto baterijskih sklopov za Koenigseggov superšportnik regera, veliko si obetajo tudi od svojega električnega kolesa greyp. Izdelali bodo od 300 do 600 koles, ki stanejo dobrih osem tisoč evrov.

Rimčevo električno kolo greyp. Rimčevo električno kolo greyp.

Delo tik za slovensko-hrvaško državno mejo

Rimac Automobili imajo sicer že okrog 150 zaposlenih, a še vedno iščejo novo delovno silo. Podjetje iz Svete Nedelje, ki se nahaja blizu Samobora tik za slovensko-hrvaško državno mejo, ima trenutno odprtih šest zaposlitvenih mest.

Iščejo razvijalca poslovnih modelov, tehnika za proizvodnjo kompozitov, tehnika za delo na rezalniku kompozitov, programerja CNC, tehnika za pripravo materiala za strojno obdelavo in tehnika za sestavljanje baterijskih sklopov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin