SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Renault in Daimler: Sloveniji delovna mesta, mercedesom francoski motorji

3

termometer

 | Foto:
Daimler in Renault-Nissan bosta sodelovanje razširila še na delitev motorjev in menjalnikov. Renaultovi dizli za mercedese, nemški motorji za nove infinitije.

Renaultov in Smartov malček skrbita za slovenska delovna mesta

Renault-Nissan in koncern Daimler v avtomobilski industriji sodelujeta že pet let, francosko-nemško partnerstvo pa je imelo v zadnjem času tudi pozitiven vpliv na slovensko gospodarstvo. Renault in Daimler sta skupaj razvila osnovo za novega mestnega malčka, na kateri sta nastala renault twingo in smart forfour.

Oba izdelujejo v novomeškem Revozu, kjer so letos že izdatno zaposlovali. Prejšnji teden so napovedali tudi začetek polovične nočne izmene, kar bo zagotovilo 450 novih delovnih mest. Začetno povpraševanje po obeh malčkih je preseglo zmogljivost dvoizmenske proizvodnje v Revozu.

Mercedes-Benzov razred C z Renaultovim motorjem

Predsednika obeh avtomobilskih navez oziroma koncernov, Carlos Ghosn in Dieter Zetsche, sta na skupni tiskovni konferenci v sklopu avtomobilskega salona v Parizu napovedala še poglobitev sodelovanja.

Renault je Daimlerju že prejšnji mesec začel dobavljati svoj varčni 1,6-litrski dizelski štirivaljni motor dCi, ki ga bodo Nemci uporabili v Mercedes-Benzovem razredu C in novem vitu. Daimler v obeh novih smartih (fortwo in forfour) prav tako uporablja Renaultov litrski bencinski atmosferski in 0,9-litrski bencinski turbo trivaljnik.

Nissan in Daimler sta letos v ZDA začela izdelovati nov dvolitrski štirivaljni bencinski motor, ki bo poganjal evropsko različico infinitija Q50 in tudi Mercedes-Benzov razred C.

Nissan oziroma Infiniti bo prav tako lahko dostopal do Daimlerjevega devetstopenjskega samodej

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin