SiolNET. Avtomoto Novice
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Rivian

Izdelali in "prodali" že prve, med kupci do zdaj le zaposleni

0,54

termometer

Rivian R1T
Pri Rivianu so izdelali prve električne poltovornjake, a za zdaj so vse dali v roke zaposlenim. Foto: Rivian

Rivian je 14. septembra začel proizvajati svojega električnega pickupa R1T in do zdaj izdelal 56 avtomobilov. To je približno dva na dan, zato je bilo vse več objav na družbenih omrežjih, na katerih so zadovoljni lastniki kazali svoj novi poltovornjak. A kot se je izkazalo, so v roke R1T do zdaj dobili le zaposleni v Rivianu, ameriško zagonsko podjetje pa pravzaprav še ni zagnalo velikoserijske proizvodnje.

Čeprav se je zaradi številnih objav na družbenih omrežjih zdelo, da je Rivian začel dobavljati avtomobile kupcem, očitno le ni tako. Glede na dokumente, ki so jih 22. oktobra poslali ameriški komisiji za vrednostne papirje in borzo, so do tega datuma pri Rivianu izdelali 56 modelov R1T.

V povprečju izdelajo dva na dan

Glede na proizvodne podatke je jasno, da so v povprečju izdelali dva R1T na dan, kar je bistveno premalo za velikoserijsko proizvodnjo. Če bodo želeli dostaviti vse poltovornjake iz prednaročil (teh je 48 tisoč), bodo morali močno povečati dnevno proizvodnjo. Od 56 izdelanih avtov so jih 42 že predali "kupcem", a kot je razvidno iz dokumentov in objav na družbenih omrežjih, so vse te avtomobile dobili zaposleni v podjetju.

Zakaj tako počasen začetek in majhno število izdelanih avtov, ostaja uganka, saj pri podjetju molčijo. Mogoče dajejo prednost izdelavi dostavnih kombijev za Amazon ali pa le preverjajo, ali vse deluje tako, kot mora. Če želijo dostaviti 48 tisoč R1T v zglednem času, bodo morali močno dvigniti število na dan proizvedenih poltovornjakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin