Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
14. 3. 2017,
7.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Dacia Škoda Renault Volkswagen Prodaja avtomobilov

Torek, 14. 3. 2017, 7.38

6 let, 7 mesecev

Prodaja avtomobilov v Sloveniji: Dacia sandero med petimi najuspešnejšimi v Sloveniji

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Prodaja novih osebnih avtomobilov je v prvih dveh mesecih v Sloveniji uradno narasla. Med avtomobilskimi znamkami so še naprej razred zase Volkswagen, Renault in Škoda. Med posameznimi modeli v prvi peterici najuspešnejših je tudi nizkocenovna dacia sandero.

Renault clio ostaja najuspešnejši avtomobil na slovenskem avtomobilskem trgu, prihodnji mesec pa ga bodo spet izdelovali v novomeškem Revozu. Ti avtomobili bodo sicer sprva namenjeni največjim evropskim trgom, ne Sloveniji. | Foto: Ciril Komotar Renault clio ostaja najuspešnejši avtomobil na slovenskem avtomobilskem trgu, prihodnji mesec pa ga bodo spet izdelovali v novomeškem Revozu. Ti avtomobili bodo sicer sprva namenjeni največjim evropskim trgom, ne Sloveniji. Foto: Ciril Komotar

Test najbolje prodajenega avtomobila v Sloveniji


Danes na slovenski trg prihaja prenovljena škoda octavia. Se bo Škoda z njo in novim kodiaqom približala Volkswagnu in Renaultu? | Foto: Jure Gregorčič Danes na slovenski trg prihaja prenovljena škoda octavia. Se bo Škoda z njo in novim kodiaqom približala Volkswagnu in Renaultu? Foto: Jure Gregorčič Letos 1.769 več prodanih avtomobilov kot lani

Glede na uradno statistiko, ki jo pripravlja Sekcija avtomobilskih uvoznikov pri Trgovski zbornici Slovenije, je prodaja novih avtomobilov v Sloveniji narasla. V prvih dveh mesecih so avtomobilski trgovci prodali 12.152 novih osebnih avtomobilov, v enakem obdobju lani pa le 10.585. V tej številki so sicer tudi tako imenovane začasne registracije vozil, ki so namenjene izvozu v tujino in v Sloveniji predstavljajo približno tretjino celotne avtomobilske prodaje.

Volkswagen in Renault prodala četrtino vseh novih osebnih avtomobilov

Trem avtomobilskim znamkam je v januarju in februarju uspelo prodati več kot tisoč avtomobilov. To so vodilni Volkswagen, Renault in Škoda, ki so tudi tradicionalno tri vodilne znamke na slovenskem avtomobilskem trgu. Tako Volkswagen kot Renault presegata 14-odstotni tržni delež in skupaj predstavljata približno četrtino celotne prodaje.

Škoda se bo lahko letos približala Renaultu, saj bo v Slovenijo pripeljala prenovljeno octavio in novega športnega terenca kodiaqa. Manj kot 200 prodanih vozil loči znamke od četrtega do desetega mesta, kjer so torej razlike dokaj majhne. V prvi peterici sta še Opel in Ford. Oba letos čakata pomembne adute, ki smo jih videli na avtomobilskem salonu v Ženevi. To so predvsem opel crossland X, opel insignia in ford fiesta.

Dacia je v Sloveniji v prvih dveh mesecih uradno prodala 360 prenovljenih sanderov. | Foto: Gregor Pavšič Dacia je v Sloveniji v prvih dveh mesecih uradno prodala 360 prenovljenih sanderov. Foto: Gregor Pavšič

Slovenci kupujejo dacio sandero, precej manj uspešna alfa romeo giulia

Med posameznimi modeli prodajni prvaki Slovenije ostajajo volkswagen golf, renault clio in škoda octavia. Odlično je leto začela prenovljena dacia sandero, ki je bila januarja v Sloveniji celo tretji najbolje prodajani model. Med najuspešnejšimi športnimi terenci vodi volkswagen tiguan, med majhnimi crossoverji renault captur, med majhnimi avtomobili pa škoda fabia.

Zanimiv je tudi pogled na nove avtomobile, ki so na trg prispeli ob koncu lanskega leta. Alfi Romeo je uspelo v dveh mesecih prodati osem modelov giulia, od tega februarja tri vozila. Veliko uspešnejša je Toyota z novim crossoverjem C-HR. Do zdaj so v Sloveniji prodali vsaj sto teh vozil in Toyota ima zdaj že več kot triodstotni delež na trgu.  

prodaja avtomobilov februar 2017 | Foto:

Ne spreglejte