Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
21. 10. 2024,
9.59

Osveženo pred

55 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Natisni članek

Formula Star 2025 pokal Twingo

Ponedeljek, 21. 10. 2024, 9.59

55 minut

Formula Star 2025

Priložnost na Češkem: prostora bo za deset Slovencev, nagrada pa najhitrejšemu

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,01
pokal Twingo | Foto David Smole

Foto: David Smole

Novembra bo na češkem dirkališču Most izbor 50 voznikov in voznic iz srednje Evrope, najhitrejšemu pa bo pripadla nagrada celotne sezone 2025 v pokalu Twingo.

Slovenska ekipa Lema Racing, nacionalna zveza za avtošport AŠSLO in F4 CEZ Academy novembra pripravljajo nov zanimiv izbor za mlade, ki se želijo prvič pomeriti v avtomobilskem športu. Izbor je namenjen fantom in dekletom med 14. in 23. letom s predhodnimi dirkaškimi izkušnjami ali brez njih. Celovit izbor bo 17. in 18. novembra na češkem dirkališču v Mostu. Tam bo sodelovalo 50 kandidatov iz držav srednje Evrope.

Najboljših 20 po prvem delu (intervju v slovenskem in angleškem jeziku, vožnje na simulatorju, gokart, slalom s pokalnimi renault twingi …) se bo pomerilo v dirki z dirkalnimi twingi. Zmagovalec bo dobil sedež v srednjevropskem pokalu Twingo za celotno sezono 2025.

Pokalni twingo kot vstopnica v svet avtomobilskih dirk

Med nekdanjimi slovenskimi udeleženci podobnih izborov je kar nekaj uspešnih imen. Med njimi najbolj izstopa Boštjan Avbelj, zadnja leta eden najhitrejših voznikov relija v Italiji, podobno tudi Nik Štefančič, ki je iz pokala Twingo napredoval v pokal Clio Cup Bohemia in bil letos tretji skupno.

Rok za prijavo na izbor Formula Star 2025 je 8. november, za Slovence pa je na vseevropskem izboru v Mostu na voljo deset mest. Izbor za slovenske udeležence bo 9. novembra v prostorih zveze AŠSLO. Prijavnina je 300 evrov, tistim, ki se izbora na Češkem ne bodo udeležili, pa jo bodo povrnili. Prijave so mogoče prek AŠSLO.

 

Ne spreglejte