Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
4. 7. 2023,
22.08

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

Natisni članek

SAIC Prodaja avtomobilov MG

Torek, 4. 7. 2023, 22.08

10 mesecev

SAIC Motors o prodoru v Evropo

Priljubljeni "kitajci": podvojena prodaja, zato gradijo tovarno v Evropi

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97
MG Motors HS marvel | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Nekoč britanska, zdaj pa kitajska avtomobilska znamka MG bo v Evropi podvojila svoje kapacitete. V Evropi bodo gradili tudi svojo tovarno.

MG4 | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič Kitajska družba SAIC Motor je danes lastnik nekoč britanske znamke MG, ki sicer praznuje svojo stoletnico. SAIC je bil kitajski partner Volkswagna in tudi General Motorsa, zdaj pa z znamko MG načrtuje še bolj udaren prodor na evropski avtomobilski trg. Letos so na njem prisotni tako z električnimi avtomobili kot tudi nizkocenovnimi športnimi terenci.

MG je v prvih petih mesecih v Evropi prodal skoraj 75 tisoč avtomobilov, lani so jih v tem obdobju prodali nekaj več kot 32 tisoč. Križanec ZS, ki izstopa predvsem po nizkih cenah in zelo solidni prostornosti, je bil s 25 tisoč prodanimi vozili najuspešnejši posamezni model znamke MG v Evropi.

MG4
Avtomoto Mnogo presenečenj: tisoč kilometrov še z enim "kitajcem" #foto

Večino avtomobilov izvozijo v Evropo, kjer bodo gradili tovarno

SAIC je uradno potrdil, da bodo v Evropi gradili svojo novo tovarno. Lokacije za zdaj še niso razkrili. Na prekomorskih trgih je SAIC v prvem četrtletju letos prodal 530 tisoč avtomobilov, od tega 70 odstotkov v Evropi. Prodaja znamke MG v Evropi se je v prvem polletju glede na enako obdobje lani več kot podvojila. Med vsemi avtomobilskimi znamkami s tovarnami na Kitajskem je bil v prvih petih mesecih letošnjega leta prav SAIC največji izvoznik, kažejo podatki kitajskega združenja avtomobilskih proizvajalcev.

Do konca leta bi lahko zunaj azijskih trgov prodali 1,2 milijona avtomobilov, v naslednjih 18 mesecih pa načrtujejo predstavitev desetih novih modelov. Vsi bodo spadali pod znamko MG, ki trenutno poleg bencinskih in električnih vozil ponuja tudi hibride.

 

Ne spreglejte