SiolNET. Avtomoto Novice
4,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Svetovna premiera prvega Mercedesovega poltovrnjaka bo 18. julija

Premiera: Mercedes z akcijskim videonapovednikom pickupa razreda X #video

4,08

termometer

Mercedes-benz koncept razreda X
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes bo 18. julija na svetovni premieri razkril svoj prvi serijski pickup oziroma poltovornjak razreda X. Prvega svoje vrste napovedujejo z dramatičnim akcijskim videonapovednikom.

Video: Mercedes X – prvi svoje vrste

Kaj vse bo serijski model povzel po konceptu?

Mercedes-benz koncept razreda X Foto: Mercedes-Benz Mercedes je spomladi precej prahu dvignil s konceptom atraktivnega pickupa novega razreda Xza katerega v Stuttgartu kot ključne prodajne trge navajajo Evropo, Avstralijo, Južno Afriko, Argentino in Brazilijo. Zanimivo, da med ključnimi trgi ni ZDA, domovine poltovornjakov, kjer prevladujejo veliki poltovornjaki ameriškega izvora.

Razred X naj bi bil kot atraktivni pickup razreda do ene tone nosilnosti nekakšen most med športnimi terenci te znamke in močnim programom Mercedesovih gospodarskih vozil. Serijski izdelek bo sorodstveno povezan z Nissanom. Najverjetneje bo na voljo v dveh "lifestyle" izvedbah kot urbani mišičnjak ter avanturistični stroj za zahtevne poklice in ljudi z željo po adrenalinskih dogodivščinah v naravi.

Mercedes je v konceptu obljubljal, da bo za vrh ponudbe pripravil dizelske stroje V6 s stalnim štirikolesnim pogonom. Novi X naj bi bil tudi terensko zelo zmogljiv. Za poti onstran robnikov bo imel pripravljen reduktor ter dve zapori diferenciala (sredinski in zadnji) z elektronsko podporo nadzora zdrsa koles in stabilnosti vozila. Mercedes je v konceptu obljubljal, da bo za vrh ponudbe pripravil dizelske stroje V6 s stalnim štirikolesnim pogonom. Novi X naj bi bil tudi terensko zelo zmogljiv. Za poti onstran robnikov bo imel pripravljen reduktor ter dve zapori diferenciala (sredinski in zadnji) z elektronsko podporo nadzora zdrsa koles in stabilnosti vozila. Foto: Mercedes-Benz

Ne spreglejte niti atraktivnega videa Mercedesovih terenskih silakov, ki je nastal na sipinah in kamenju puščav v Združenih arabskih emiratih.

Video: Mojstri puščave in prevoza težkih tovorov v najekstremnejših razmerah

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin